Dan Bárta, Matěj Ruppert a Helena Třeštíková v tom jedou s Karlem do Karlových Varů

24. 1. 2013

Zpěváci Dan Bárta, Matěj Ruppert a režisérka Helena Třeštíková se dnes v 19:00 hodin setkají v karlovarské Ventura Pub s příznivci Karla Schwarzenberga i s těmi, kteří o jeho případné podpoře teprve uvažují. Přidat se může každý.

Ventura Pub, Jízdárenská 1, Karlovy Vary

Karla Schwarzenberga podpořila před prvním kolem voleb řada významných osobností od muzikantů až po špičkové vědce. Před druhým kolem se tito, jako vyslanci prezidentského kandidáta, vydávají v rámci série akcí „Jedu v tom s Karlem“ do českých a moravských měst, aby vysvětlili, proč budou volit Karla Schwarzenberga a proč je nutné jít k volbám i ve druhém kole. Diskutovat s nimi mohou všichni, kteří si stihnou včas zabrat místa.

K osobnostem podporujícím Karla Schwarzenberga se zítra v Karlových Varech připojí i primátor Petr Kulhánek.

„Čistě osobně je mi jako prezidentský kandidát sympatický. Je to člověk z mého pohledu důvěryhodný a zkušený. Osobnost, která se chce stát součástí Evropy jako celku. Svým způsobem reprezentuje kulturu, k níž vzhlížíme. Tím myslím civilizovanost, elementární slušnost a etiku, která se nepotřebuje opírat o literu zákona, nýbrž o morální vnitřní kodex,“ vysvětluje Dan Bárta, proč chce mít na Hradě právě Karla.

Akce „Jedu v tom s Karlem“ je volným pokračováním akcí „Pivo s Karlem“, které se konají celou volební kampaň a kterých se účastní přímo Karel Schwarzenberg. Večer se odehrává v jedné z podporovatelských hospod zapojených do výzvy „Hospody volí Karla“. V rámci projektu „Jedu v tom s Karlem“ se tak do různých míst České republiky vydají například Helena Illnerová, Věra Čáslavská, Marie Rottrová, Michal Prokop, Jáchym Topol, David Koller, Tomáš Sedláček, David Černý, Petra Procházková nebo právě Dan Bárta, Matěj Ruppert a Helena Třeštíková, kteří zítra přijedou do Karlových Varů.

Všechny osobnosti podporující Karla Schwarzenberga se zapojili do akce „Jedu v tom s Karlem“ bez nároku na honorář a čistě proto, že si jej přejí jako budoucího prezidenta České republiky.

Kdo v tom jede s Karlem?

Dan Bárta

V roce 1991 se rozhoduje pro uměleckou dráhu a po krátkém účinkování v kapele Tom Sawyer zakládá formaci Alice, se kterou v budoucnu vydává tři alba. V následujících letech stál u zrodu Die El. Eleffant a v roce 1994 pak přijal spolupráci ve skupině J.A.R. O rok dříve získal roli Ježíše a posléze Jidáše ve velmi úspěšném českém nastudování muzikálu Jesus Christ Superstar a o pár let později nastudoval roli Che v muzikálu Evita. V roce 1998 jako leader stál v čele formace Sexy Dancers. V roce 2000 pak dal základní impuls ke vzniku ILLUSTRATOSPHERE. Za svou práci a přínos na české hudební scéně byl Dan Bárta Akademií populární hudby devětkrát oceněn zpěvákem roku (1994, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2008). V současné době připravuje desku s triem Roberta Balzara.

Více: www.danbarta.cz

Matěj Ruppert

Matěj Ruppert je český zpěvák vystupující se skupinou Monkey Business a příležitostný herec.
Na základní škole byl členem folklórního souboru Rosenka. V průběhu studia na střední pedagogické škole, se zúčastnil hudebně-soutěžního pořadu „Caruso Show“ a zvítězil. Čtyři roky působil ve funkykapele Leguar GR. V roce 1999 se stal zpěvákem nově vznikající skupiny Monkey Business a současně byl přijat na konzervatoř(obor populární zpěv), studium ale po půl roce ukončil. Společně s Romanem Holým, členem Monkey Business, se podílí i na dalších projektech - G Point Hunters (2007) a rockovýprojekt Neruda(2010). Zahrál si také menší role v několika filmech

Helena Třeštíková

Helena Třeštíková je česká režisérka a pedagožka. Ve své filmové tvorbě se věnuje dokumentaristice zaměřené zejména na mezilidské vztahy a sociální problémy. V roce 2007 byla krátce ministryní kultury České republiky v druhé Topolánkově vládě

Následující dny rozhodnou o tom, kdo se postaví do čela naší země na následujících pět let.

Přílohy
PDF Pozvánka na akci jedu v tom s Karlem.pdf (3.4 MB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme