Zahradníček: V Lokti se potkáte s Einsteinem

7. 9. 2016

„Na dva dny jsem se přestěhoval do Švýcarska. Ani netrefím domů,“ s nadsázkou komentoval natáčení pilotního snímku chystané série Genius loketský místostarosta Petr Zahradníček.

Náměstí se změnilo prakticky k nepoznání. Nové výkladnískříně, fasády upravené do podoby odpovídající konci devatenáctého století a pochopitelně lidé v dobových oblecích. To vše jsou kulisy snímku režiséra, který je podepsaný mimo jiné pod slavnými snímky Šifra mistra Leonadra, Andělé a démoni nebo Apollo 13.

Štáb vyžaduje při natáčení absolutní klid. „Viděl jsem, jak členové štábu okřikovali německé turisty, kteří se při prohlídce historického centra Lokte hlasitě bavili,“ řekl svědek natáčení.

„Pochopitelně je to nejen pro místní nekomfortní,“ potvrdil tuto zkušenost loketský místostarosta. „Jen doufám, že micestouna radnici nezazvoní v kapse telefon,“ dodal Zahradníček.

Ron Howard bude se svým štábem v Lokti pracovat dva dny. Natáčení snímku Génius ovšem zdaleka není první filmovou produkcí v historickémměstě. V minulosti zde vznikaly například scény bondovky Casino Royale, ale také reklama na prací prášek.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme