Otys: Našli jsme společnou řeč

15. 3. 2016

Do podzimních krajských voleb jdou Starostové a nezávislí (STAN) společně s KOA, KDU-ČSL a TOP 09. Lídrem uskupení se stal karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA). „Rádi bychom získali minimálně osm míst v zastupitelstvu,“ řekl Kulhánek k nadcházejícím volbám.

Uskupení čtyř stran sází na svou kandidátku, kde se objevují především starostové a zastupitelé měst napříč regionem. Mezi hlavní cíle, které si nová koalice dává, patří sociální péče v rámci rozložení kraje, zdravotnictví či dostavba hlavní komunikace na Prahu. Pokud by uskupení v podzimních volbách vyhrálo, chtělo by i post hejtmana. „Je to logické. Pozice primátora krajského města a hejtmana kraje jsou ale neslučitelné,“ naznačil možný budoucí vývoj Kulhánek.

Po karlovarském primátorovi je dvojkou na kandidátce předsedkyně STAN a také starostka Nové Role Jitka Pokorná. Následuje starostka Bečova nad Teplou Olga Haláková (KDÚ-ČSL). V pořadí čtvrtý je hejtmanův náměstek pro oblast kultury a rovněž loketský místostarosta Petr Zahradníček (TOP 09) a první pětku uzavírá senátor a starosta Božího Daru Jan Horník (STAN). Horník bude usilovat jak o post krajského zastupitele, tak i o znovuzvolení do Senátu.

Uskupení bylo původně bez podpory TOP 09, ta se přidala jako poslední. „Těší mě, že jsme našli společnou řeč s tolika partnery. Je vidět, že nám záleží na stejné věci, a to prosperujícím kraji, který bude sloužit jak obcím, tak občanům a podnikatelům. To je motor našeho rozvoje,“ uvedl krajský předseda TOP 09 Lukáš Otys.

Čtyři strany chtějí ve svém předvolebním boji sázet především na sociální sítě. „Nejlepší kampaň je nekonfliktní. V tom je jednomyslná shoda všech našich stran. Přejeme to i ostatním,“ dodal Kulhánek. 

15.3.2016  Mladá fronta DNES  str. 13  Kraj Karlovarský

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme