Zahradníček: Závěru roku 2016 v Lokti bude stát za to

25. 11. 2016

Město Loket, které má jednu z nejkrásnějších vánočních výzdob v republice, žije i v zimě. Vánoční atmosféru a adventní čas odstartuje již v neděli 27. listopadu tradiční rozsvěcení vánočního stromu na náměstí před budovou radnice.

Na malé scéně vystoupí děti z loketských školek, základní školy i zájmové umělecké školy. Starosta Lokte Zdeněk Bednář slíbil i jedno malé překvapení, které se objeví jako doplněk akce přímo pod vánočním stromem. Akce začíná v 16:00 hodin a k samotnému rozsvícení vánočního stromu by mělo dojít v 18:00 hodin. „Účastníci rozsvěcení vánočního stromu v Lokti byli tradičně vyzváni, aby si vzali sebou prskavku, kterou všichni před samotným aktem rozsvěcení zapálí,“ připomněl starosta Bednář. Následující neděli (4. prosince) se opět na náměstí uskuteční ve stejném čase Mikuláš a čertovský rej, kde nebude chybět koňský povoz s Mikulášem, ale třeba i čerti – krampus, ohňová show a dětská diskotéka.

O víkendu 10. a 11. prosince se na Hradě Loket, ale i v podhradí, uskuteční Krušnohorské vánoční trhy, slibující báječnou atmosféru, o kterou se postará flašinetář, dudácká kapela, folklorní soubory, ale i divadlo Viktora Braunreitera. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet výrobu slaměných ozdob vonných Františků nebo zdobení perníčků. Pro mlsné jazýčky budou připraveny krušnohorské speciality a na pořádek budou dohlížet habartovští četníci. Otevřeno na hradě bude oba dva dny od 10:00 do 18:00 hodin.

„Těší nás, že Hrad Loket je nejnavštěvovanější památkou v našem kraji a těší nás, že si sem lidé najdou cestu i v zimě, kdy má hrad specifickou atmosféru,“ dodal ředitel hradu Václav Lojín.

Závěrečnou akcí roku v Lokti bude II. ročník Silvestra pod širým nebem v místním amfiteátru. Za podpory Karlovarského kraje se Loketrozloučí s rokem výročí oslav 700 let Karla IV. Na programu bude muzika, vyhřívané pivní stany a nebude chybět pochopitelně ohňostroj s kulisou nasvíceného hradu. Od 21:00 zahraje loketská kapela Cajk, ve 22:30 Doctor Victor (kapela, která v létě hrála před AC/DC nebo i v Lokti před Divokým Billem) a po půlnoci se představí Beatles revival.

„Vyzkoušeli jsme to loni poprvé a Silvestr v amfiteátru měl báječnou atmosféru. Je to zase něco jiného, než sedět doma u televize nebo být někde v restauraci. Pravda, záleží trochu na počasí, ale to je trochu ruská ruleta i při akcích v létě,“ řekl k nápadu uspořádat závěr roku pod širým nebem místostarosta Lokte Petr Zahradníček.

„V každém případě stojí za to Loket v závěru roku 2016 navštívit, ať už si vyberete kteroukoliv z akcí, nebo vlastně i kdykoliv jindy, protože město je opravdu pohádkově nasvícené,“ dodává místostarosta.

zdroj: Mladá fronta DNES, 25.11.2016

Štítky
Osobnosti: Petr Zahradníček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme