8. 9. 2016

Z pozice krajského zastoupení chceme maximálně podporovat podnikatele v kraji. Víme, že hlavně oni jsou nositeli peněz a pracovních příležitostí v kraji. Proto bychom rádi vytvořili pro podnikatele portál, kde se budou moci sdílet nejen podnikatelské příležitosti, ale hlavně také výběrová řízení kraje a to veřejně. Přihlásit se tedy bude moci každý, kdo by měl zájem. Už žádné tajnosti!

Chceme, aby komunikace s krajským úřadem byla pro podnikatele rychlou a „bezbolestnou“, proto se zasadíme o to, aby co největší množství agendy bylo možno řešit elektronicky a v krátkém čase. A v neposlední řadě chceme s podnikateli mluvit, chceme jim naslouchat, abychom věděli, co přesně je pálí a s čím jim kraj může pomoci.

Když už výše byla řeč o elektronické komunikaci, chceme také podpořit celoplošné zavedení vysokorychlostního internetu pro celý kraj. I to by mohlo pomoci vytvořit nová pracovní místa, např. by to mohlo umožnit mladým lidem v jistých odvětvích pracovat na počítači z domu, tím pádem by nebyli nuceni např. stěhovat se pryč z Karlovarského kraje za prací, což by bylo samozřejmě výhodné i pro kraj samotný. Podnikatelům chceme pomoci silou, silou rozumu.

Lukáš Otys
člen předsednictva TOP 09