Schaller: Vozovka, kanalizace, vodovod. Práce skončí v červenci

5. 4. 2016

Rekonstrukce komunikace v Plesné je v plném proudu. Pod povrchem se totiž nacházelo zastaralé potrubí a kanalizace ještě z doby druhé světové války. Kromě výměny těchto dvou věcí se kompletně opraví také samotný povrch vozovky, který město nechá vyasfaltovat. Celkové náklady na tuto rekonstrukční akci činí 8,6 milionu korun.

„Tato rekonstrukční akce se nám trochu zdržela díky delšímu projednávání stavebního povolení, které bylo třeba získat kvůli zastaralé kanalizaci a vodovodu,“ informoval starosta Plesné Petr Schaller (TOP 09). „Stavební práce bychom měli mít dokončené v letošním červenci.“

Podle Petra Schallera jsou zde vodovod a kanalizace ještě z doby druhé světové války, takže jejich výměna byla už opravdu nutná a její celkové náklady vyšly město na přibližně šest milionů korun. Co se týče nového povrchu vozovky, tak ten bude v podobě asfaltu.

Kromě toho se zde také opravuje chodník, sjezdy a parkovací místa, u kterých u všech město vyhotovuje novou betonovou dlažbu. Projekt zahrnuje také terénní úpravy trávníku vedle komunikace. Nový asfaltový povrch vozovky stál Plesnou celkem 2,6 milionu korun.

Tento projekt rekonstrukce ulice máme v letošním roce jediný. Další ulice se letos už opravovat nebudou,“ vyjádřil se starosta Petr Schaller. 

zdroj: 2. 4. 2016  Chebský deník  str. 03  Chebsko

Štítky
Osobnosti: Petr Schaller
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme