20. 6. 2016

Snaha Andreje Babiše ovlivňovat skrze státní správu podnikatelské prostředí v České republice ve svůj prospěch je možná větší, než jsme si dosud mysleli. Celkem šokující svědectví lidí, kteří pracují v oboru, přináší týdeník Dotyk. Podle něj si finanční úřady přímo „libují“ v hloubkových daňových kontrolách, zadržovaných vratkách DPH apod. Nejvíce prý dopadá na zpracovatele řepky, ovšem pouze ty mimo koncern Agrofert. Zvláštní, že?

Nerad bych byl paranoidní, obávám se ale, že to prostě není náhoda a že finanční úřady dostaly politické zadání shora. Vlastně už to není ani překvapivé, jen děsivé. Část populace nechala největšího oligarchu v republice, aby jim namluvil, že udělá v zemi pořádek. A on toho sprostě využívá pro svůj vlastní prospěch.

Za pomyslnou třešničku na dortu můžeme ovšem považovat to, že o tom nepíše žádné z velkých médií. Proč by taky psalo, když většina patří ministru financí. Doba, která přichází, nebude jednoduchá. Já jen doufám, že mu to postupné ovládání země na pozdim v krajských volbách neulehčíme.

Lukáš Otys
člen předsednictva TOP 09
poředseda TOP 09 v Karlovarském kraji

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme