Podezřívali ji z kradení lístků, teď je starostkou Nového Sedla

12. 11. 2014

Věra Baumanová je starostkou Nového Sedla. Právě jí se jen pár dní před říjnovými volbami citelně dotkla kauza s údajně ukradenými volebními lístky, které přes noc zmizely z kanceláře městského úřadu. Rozčarování z výsledku povolebních vyjednávání naopak přiznal bývalý starosta Martin Loukota. Jeho TOP 09 skončila v opozici, nepodařilo se jí dosáhnout ani na vedoucí pozice ve výborech města.

Sdružení Nový Kurz, jehož kandidátku Baumanová do voleb vedla, získalo v patnáctičlenném zastupitelstvu dva mandáty. „Už jsem nastoupila na úřad jako do rozjetého rychlíku. Na úřadě jsem pracovala jako tajemnice, tak si skoro připadám, jako bych tu ani nikdy neskončila," prozradila své první dojmy z nového postu Baumanová. „V první řadě se musíme připravit na schválení rozpočtu na příští rok, aby město nemuselo fungovat v rozpočtovém provizoriu. Dokončují se opravy silnice v Loučkách i zateplení základní školy. S panem ředitelem už jsem mluvila o dalších potřebných investicích, které bychom chtěli ve škole do budoucna uskutečnit," informovala starostka. Získání postu ji podle jejích slov těší. „Jsem workoholička, naplňuje mě, když mám před sebou spoustu práce a úkolů," říká. Může tak zapomenout na zklamání, které jí přinesla právě předvolební kauza s volebními lístky. Na osmdesát jich z radnice zmizelo jen pár dní před volbami – a Baumanová s manželem se večer předtím právě v kanceláři objevili. „Myslím si, že kauza bohužel volební výsledek mohla poznamenat. Nic takového bych ale nikdy neudělala," hájila se. Případ byl předán i policii, zřejmě ale bude odložen.

Místostarostou se stal Zdeněk Pojar z hnutí Novosedelští patrioti, které s více než dvaceti procenty hlasů ve volbách zvítězilo. V radě města usedne dále ještě zástupce hnutí Novosedláci. Oči pro pláč naopak zbyly bývalému starostovi Martinu Loukotovi. Zůstal jen řadovým zastupitelem.„O naše zkušenosti nikdo neměl zájem. Nebudu skrývat, že mě to zklamalo. Přeji ale novému vedení města aspoň tolik štěstí, kolik jsme měli my," uzavřel."

zdroj: denik.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme