Opravy silnic? Letos za 1,3 miliardy

20. 11. 2014

Jednou z posledních investic, které se letos podaří dokončit, je průtah Loučkami u Nového Sedla. Více než miliarda korun se letos v Karlovarském kraji investovala do výstavby silnic. Jednou z posledních, které se letos podaří dokončit, je průtah Loučkami u Nového Sedla na Sokolovsku. Rozhodně však nepatří k nejdražším. Nejvíce peněz kraj letos stál obchvat Hroznětína nebo obchvat Chebu.

„Průtah Loučkami má regionálně zásadní význam. Rekonstrukce infrastruktury měla svá úskalí, občané ale projevili velkou trpělivost a vše tak spěje ke zdárnému konci,“ uvedla starostka Nového Sedla Věra Baumanová. Rekonstrukce silnice a chodníků totiž na čas znemožnila některým místním obyvatelůmparkováníujejichdomůa značně tak zasáhla do jejich životů. Rekonstrukce ale byla nezbytná. Po zpoplatnění R6 se totiž průtah směrem k Jalovému Dvoru pro řidiče stal jednou z nejvyužívanějších variant, jak se rychlostní silnici vyhnout.

„Silnice byla v havarijním stavu, lidé v Jalovém Dvoře si stěžovali, že jim kvůli náporu, na který silnice nebyla stavěná, praskají zdi domů,“ doplnil bývalý starosta města, dnes již řadový zastupitel Martin Loukota, který stál u zrodu projektu.

Město Nové Sedlo se na rekonstrukci také podílelo. „Lidem v Loučkách chyběly chodníky, veřejné osvětlení. Výstavba přišla zhruba na 6 milionů korun, Krajská správa a údržba silnic provedla opravy za více než 12 milionů,“ doplnila Baumanová. S financováním oběma zhotovitelům pomohla dotace z programu ROP Severozápad. Celkem do rozvoje infrastruktury Karlovarský kraj investoval mnohonásobně více. „Letos jsme do silnic v kraji investovali 1, 3 miliardy korun. Z nejrozsáhlejších akcí je třeba zmínit především obchvat Hroznětína nebo obchvat Chebu, kde práce letos začaly,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro dopravu Petr Navrátil. Obě zmíněné investice se vyšplhaly přes 400 milionů korun. Dalších peněz se silnice v kraji dočkají i v příštím roce. Připraveny jsou prozatím projekty za 120 milionů.

zdroj: Chebský deník, str. 01

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme