Nové Sedlo se barví do zelena. Obnovuje výsadbu

22. 8. 2014

Výraznou proměnou postupně prochází zeleň v ulicích Nového Sedla. Aktuálně se nové výsadby dočká ulice před 2. stupněm základní školy, kde navíc nyní probíhá budování nového chodníku. Kácení a nová výsadba neminou v budoucnu ani místní sídliště a v plánu je stále také obnova městského parku. Ten chce město obnovit podle plánu místní patriotky a zahradní architektky Petry Möcklové.

„U budovy 2. stupně základní školy aktuálně probíhá výstavba nového chodníku. Na podzim před obdobím vegetačního klidu tu plánujeme výsadbu nových stromků,“ prozradil starosta Nového Sedla Martin Loukota (TOP 09).

Vysázení nové zeleně by tak mělo připadnout zhruba na konec září. Naopak kácení se nevyhnou některé stromy na městském sídlišti.

„V rámci třetí fáze revitalizace sídliště, k níž se momentálně kreslí projektová dokumentace, se některé stromy vykácejí a naopak se vysázejí nové. Tuto problematiku už jsme konzultovali na několika schůzkách také s místními obyvateli, abychom se nepustili do kácení stromů, které si přejí zachovat,“ vysvětlil Loukota.

V běhu je stále také spolupráce s místní patriotkou PetrouMöcklovou. Podílelasena úpravě parku u budovy 2. stupně základní školy a na realizaci čeká také její vítězný projekt revitalizace zeleně v městském parku v lokalitě U Pekárny. 

Zdroj: Sokolovský deník, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme