Jitka Pokorná v boji o Karlovarský kraj: Vyřešme dálnici s Němci

30. 8. 2016

Dvacet kandidátních listin podaly politické strany a hnutí v Karlovarském kraji. Jednu z nich tvoří také Starostové a nezávislí (STAN) s podporou TOP 09, KDU-ČSL a Karlovarské občanské alternativy. Jejich zájmy hájila v první živě vysílané debatě Blesku ke krajským volbám Jitka Pokorná.

Dvaapadesátiletá Jitka Pokorná je starostkou města Nová Role, je původním povoláním diplomovaná zdravotní sestra a je jí 52 let. Jejím politickým vzorem je jiná, dnes už bývalá starostka, Jana Vildumetzová. Ta bude ve volbách hájit barvy hnutí ANO.

Pokorná má tři vlastní děti a jedno v pěstounské péči. Pěstounkou se rozhodla být proto, že má v povaze pomáhat ostatním. „Pomáhat by se mělo a každé dítě si zaslouží žít v rodině, nikoliv v dětském domově,“ vysvětlila své rozhodnutí.

Voliče pak lákala především dobrou pověstí starostů a také lídra Petra Kulhánka, primátora Karlových Varů. „Podporu KDU-ČSL, TOP 09 a KOA už máme, k tomu, abychom mohli na kraji pracovat, potřebujeme i tu vaši. Prosím, přijďte volit, protože náš lídr, dlouholetý primátor pan Kulhánek, je zárukou toho, že víme, o čem mluvíme. Známe vaše problémy a určitě vám budeme naslouchat a pomáhat,“ řekla během 30 sekund, které dostala k dispozici, podívejte se:

http://www.blesk.cz/clanek/volby-volby-2016-krajske-volby-2016/414419/starostka-pokorna-v-boji-o-karlovarsky-kraj-vyresme-dalnici-s-nemci.html

Pokorná: V případě krajského úspěchu jako starostka skončím

Dotaz Jitce Pokorné (STAN) mohla v rámci debaty položit Eva Valjentová (KSČM). Zajímalo ji, zda v případě volebního úspěchu v krajských volbách starostové, tedy Pokorná i její kolegové, opustí místa ve vedení měst a obcí.

„Jsme připraveni pro kraj pracovat. Nedokážu ale nyní mluvit za své kolegy, jestli by byli ochotni se vzdát svého postu, či nikoliv.Starostové jsou připraveni se nějakým způsobem vypořádat se svými dosavadními pracovními problémy a závazky,“ odpověděla na otázku Pokorná. Ona sama je připravena roli starostky „položit“, v širším vedení by ale ráda zůstala.

Nechybí jen D6, ale i napojení na Německo

Podle starostky Nové Role je jedním z největších problémů Karlovarského kraje nejen nedostavěná dálnice D6 do Prahy, ale také napojení na německou dálniční síť. „Tam chybí 20 kilometrů na německé straně. My bychom měli těžit z toho, že žijeme v tomto krásném pohraničí a že jeden z nejsilnějších států Evropské unie je náš nejen soused, ale partner pro diskuzi,“ poznamenala Pokorná. Řešením je prý lepší komunikace kraje a vyvíjení většího nátlaku na Němce.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme