18. 5. 2016

Karlovarský kraj se stal jedním z pěti regionů, kde lze od prvního dubna získat od pracovního úřadu až tři a půl tisícový příspěvek na dojíždění za prací. Nehledě na to, že to je dle mého názoru jen další zbytečná sociální dávka, je taky poměrně dost nefér k těm, kteří už za prací dojíždějí.

Dávka má totiž motivovat ty, kteří jsou v současné době vedeni na pracovním úřadě déle než rok. Co ale ti, kteří už dávno za prací dojíždějí a hradí si cestovné ze svého? Nehledě na to, že, jak píše Idnes.cz o dávku zatím ani zájem není.

Jestli ono to nebude tím, že když chce někdo pracovat, tak si práci v současném ekonomickém vzestupu většinou najde. Protože jak pro Idnes.cz řekl ředitel Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje – zaměstnavatelům nyní chybí tisíce zaměstnanců.

Když někdo pracovat nechce, nezačne ani kvůli příspěvku na dopravu. Paní ministryně by se měla přestat snažit socialisticky plánovat naše životy a nefér zvýhodňovat jednotlivé skupiny obyvatel a měla by se raději zaměřit na ty, které to opravdu potřebují. Lepší využití bych viděl např. ve formě větší možnosti rekvalifikací pro ty, kteří opravdu pracovat chtějí.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme