Myslivci a rybáři dali "svému" kandidátovi přes 5 000 hlasů

26. 5. 2014

"Chtěl bych poděkovat všem našim voličům, kteří přišli k volbám a zejména komunitě myslivců, rybářů a střelců, kteří mě osobně podpořili a díky nimž jsem obdržel skvělých 5184 preferenčních hlasů z celé ČR, což je při rekordně nízké volební účasti velmi mnoho," sdělil s uspokojením Bohumil Straka, myslivec, předseda výboru Mezinárodní asociace pro sokolnictví IAF a kandidát do EP za TOP 09.

Bohumil Straka akcentoval ve své volební kampani témata, kterým se dlouhodobě věnuje: poukázal na hrozící zákaz olověného střeliva a zpřísňování držení zbraní a kritizoval velmi kontroverzní nové nařízení EP o zákazu nepůvodních invazních druhů, které před měsícem prosadil socialistický europoslanec RNDr. Pavel Poc, aj.

"Těší mě, že voliči ocenili moje úsilí více než voliči RNDr. Poce, který obdržel pouze 3 818 hlasů, a kdyby nebyl vysoce postaveným kandidátem, tak by mandát europoslance vůbec nezískal. Budu pokračovat v úsilí o zápis Myslivosti na seznam UNESCO a budu nadále bránit zájmy tradičních staletími ověřených hospodářů v přírodě a krajině: myslivců, rybářů, drobných zemědělců, lesníků, včelařů, vinařů...," uzavřel Straka.

 

V Brně-střed, kde je Bohumil Straka lídrem a kandidátem na starostu do podzimních komunálních voleb, TOP 09 drtivě zvítězila (19,57%) před ANO (14,04%), ČSSD (12,38%), KDU-ČSL (11,6%) a ODS (8,12%). Stejně tak TOP 09 zvítězila v celém městě Brně.

Petr Štědronský, krajský manažer
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme