Zajímavosti

Ztracené Židenice - skautská vyhlídka

13. 3. 2014
Každá obec má svá tajná, záhadná místa, taková svoje Stínadla a naše Židenice jich dokonce mají hned několik. Jednomu z nich se říká „Skautská vyhlídka“. Je k nevíře, že ona úzká klikatá cesta která vede z ulice Hrozňatova k židenickému hřbitovu, má své jméno, které je dokonce zaneseno v mapách města. Jmenuje se „Ve Vinohradech“ a prochází kolem zahrádek, bývalých vinohradů.

Jídlem proti předsudkům

11. 10. 2011
Článek o muslimském řeznictví byl první ze série plánovaných článků o kulinářských zajímavostech v Židenicích a blízkém okolí. Úmyslně jsem si jako první téma vybral muslimské řeznictví, protože mi připadá jako nejvýznamnější představitel cizokrajné kuchyně v naší městské části. Protože článků o jídle a různých kuchyní je spousta, doufal jsem, že tímto tématem vyburcuji čtenáře, aby si tyto články přečetli a některé prodejny či restaurace třeba i navštívili. Jak je vidět z příspěvků, co se týče burcování, to se povedlo, teď ještě zbývá zapojit ty chuťové buňky.

Muslimské řeznictví v Židenicích

11. 5. 2011
Naše městská část má zase jedno prvenství. Bylo u nás otevřeno první muslimské řeznictví na území města Brna. Nachází se na ulici Líšeňská, kousek pod tramvajovou smyčkou linky č. 13.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 JIHOMORAVSKÝ KRAJ

Vídeňská 134/102