Bílá hora

Ideová studie na revitalizaci lesoparku a vyhlídky Bílá hora

14. 3. 2012
Díky snaze o opozici konstruktivní a taktéž osobnímu nasazení P. Kunce (TOP 09) se ve spolupráci se současnou židenickou radnicí podařilo dotáhnout jeden nápad ke zdárnému konci. Městská část Brno-Židenice vyhlasila veřejnou ideovou soutěž na „Vytvoření ideové studie na revitalizaci lesoparku a vyhlídky Bílá hora v Brně Židenicích“ a snad se tak v budoucnu můžeme těšit na řadu kvalitních návrhů. Účast v soutěži je otevřená, pokud tedy máte ve svém okolí potencionálního tvůrce "studie", budeme jen rádi za rozšíření spektra možného budoucího vzezření Bílé hory.
Číst více

Jak pejsek a kočička vařili na Bílé hoře

7. 2. 2011
Rekonstrukci a revitalizaci parku Bílá hora měly ve svých volebních programech všechny strany, kandidující v komunálních volbách v Židenicích. Toto území, čítající takřka 80ha, si jistě zaslouží pozornost. Krásný a jedinečný výhled, který z Bílé hory máme na celé město Brno, v novém územním plánu označený jako chráněný, ještě umocňuje potenciál, který tato lokalita má. S radostí tedy vítáme, že se radnice revitalizací parku snaží zabývat. Bohužel tyto snahy jsou vedeny více než nešťastně.
Číst více

Rozhledna na Bílé Hoře, či tramvaj na Gajdošově...

7. 2. 2011
V současné době probíhá projednání konceptu nového Územního plánu města Brna (ÚP). Ten zjednodušeně řešeno definuje využití ploch na daném území. Bohužel je proces schvalování ÚP i orientace v něm dost složitá a nepřehledná. Proto se vám, obyvatelům naší městské části, budeme snažit poradit kde získat informace, jak je správně vyhodnotit a kde nebo jakým způsobem případně vznést námitky či připomínky. Koncept nového ÚP řeší rozvoj města ve 3 variantách (V1,V2,V3).

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 JIHOMORAVSKÝ KRAJ

Vídeňská 134/102