7. 9. 2015

Dětská hřiště v Židenicích jsou v katastrofálním stavu. To platí i o tom nejnavštěvovanějším – na Karáskově náměstí. Projekt na jeho revitalizaci by však vyžadoval investici přesahující 15 milionů korun. Ty radnice v současné chvíli nemá. Proto se rozhodla přistoupit k rekonstrukci po svém.

Místo megalomanského projektu budeme raději opravovat hřiště postupně. S ohledem na finanční možnosti jej budeme vybavovat novými herními prvky a repasovat ty stávající, “ uvedl místostarosta Petr Kunc.

Nějaký nový herní prvek chtělo ale vedení radnice nabídnout rodičům s dětmi už teď. „Oslovili jsme proto 6 firem, aby nám navrhly jeden centrální. Ten jsme museli být schopní umístit ještě letos,“ dodává Kunc s tím, že limit na cenu nového prvku byl 200 tisíc korun.

O výsledku rozhodli rodiče s dětmi

Jednotlivé návrhy byly vystaveny na Facebooku a ve společenském centru Karas. Zde si je všichni mohli prohlédnout a hlasovat, který prvek se jim nejvíce líbí. „Sama jsem tipovala spíše škuner, který mi připadal výtvarně zajímavý. Nakonec ale v anketě drtivě zvítězil návrh, který nabízel pro děti nejvíce atrakcí,“ sdělila Jana Šťastná, koordinátorka programu společenského centra Karas (SKC). Vítězný herní prvek je právě v těchto dnech instalován. Slavnostně bude otevřen a zpřístupněn všem návštěvníkům v sobotu 12. září u příležitosti konání historicky prvního „Sousedského blešáku“.

Oprava hřišť bude pokračovat

Hřiště na Karáskově náměstí rozhodně ale není poslední. Radnice chce v opravách pokračovat. Zpracovává se například návrh přírodního hřiště, připravuje se rekonstrukce mobiliáře nebo doplnění odpadkových košů a psího pisoáru. „Chceme využít možnost situovat šachový stolek v rámci akce šachy v ulicích. Nezapomínáme však ani na dospívající, kteří pro svá setkání zatím nemají jiné místo, než je pomník protifašistickým bojovníkům. Vytvoříme jim tedy jiné, snad zajímavější,“ doufá Kunc.

Klára Pěknicová, krajská manažerka TOP 09

Brno, 7.9.2015

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme