Městská část Maloměřice a Obřany

Blýská se na lepší časy?

12. 2. 2014
Městská část Maloměřice a Obřany je jako každá okrajová část Brna zatížena tranzitní dopravou z příměstských sídel. Žhavé téma, neboť vzhledem k charakteru rozmístění osídlení a zejména tvaru okolní krajiny, celá léta nebylo možné dojít ke shodě, kudy obchvat vést. Po mnoha letech se podařilo dnešní koalici KDU-ČSL, ČSSD a TOP09 dosáhnout shody a otevřít tím cestu k dalším krokům. Načrtnutá trasa (viz obrázek) je vizí do budoucnosti, neboť dopravní priority města Brna odsouvají jakékoliv realizační kroky na dobu tak za 10-15 let.
Číst více

Proč se státní správa a samospráva nemají rádi?

4. 9. 2013
Se čtenáři článku se chci podělit o své zkušenosti s atmosférou na úřadech a panujících vztazích mezi státní správou – úředníky a samosprávou – zastupiteli. S fungováním státní správy a atmosférou panující na úřadech jsem se začala seznamovat mnoho let před tím, než jsme vstoupila jako zastupitel do komunální politiky. Pracuji jako lektor a konzultant managementu a v průběhu let jsem mnohokrát pracovala pro různé úřady a instituce státní správy.
Číst více

Jaké „investice“ jsou smysluplné v těžkých časech?

Stále se opakující stížnosti občanů na zastupitelstvu, i stále se opakující problémy, které vnímáme kolem sebe, to se stává naší dnešní realitou. Následky trvající ekonomické recese a související jevy, to vše jsou příznaky zhoršující se kvality života. A protože nelze očekávat, že věci se zlepší samy od sebe, je jistě užitečné lépe porozumět tomu, co se kolem nás děje. Cílem tohoto článku je poskytnout pohled na události v širších souvislostech. V následujícím textu budou pro ty, kteří mají zájem, určité informace objasňující jevy kolem nás.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 JIHOMORAVSKÝ KRAJ

Vídeňská 134/102