12. 9. 2011

Městská část Brno-Královo Pole reaguje na usnesení ZMB, kterým schválilo seznam domů určených k privatizaci. „Chceme zamezit spekulativnímu přidělování uvolněných bytů v domech, které se budou zanedlouho prodávat,“ prohlásil Daniel Valenta, místostarosta MČ Brno-Královo Pole. „Spouštíme aukci pronájmu uvolněných bytů v domech určených k privatizaci,“ doplnil Valenta. Zároveň jsme stanovili podmínky tak, aby se k bytům dostali ti, kteří mají v KP podanou žádost o byt nejméně 2 roky. Opatření zároveň chrání sociálně slabší před tím, aby se dostali do neřešitelné situace při prodeji, protože na koupi nemají peníze a stávají se obětí různých „obchodníků“. Nezanedbatelnou výhodou je získání financí do rozpočtu městské části.

Rozhodli jsem se zveřejňovat zadávací dokumentace všech veřejných zakázek na internetových stránkách městské části,“ řekl dále Valenta. „Tímto krokem zvyšujeme transparentnost výběrových řízení,“ doplnil Valenta.

Podařilo se nám rozšířit počet míst pro děti mateřských škol. Otevřením nové mateřské školky najdou rodiče naší městské části místo pro 100 svých dětí.


Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme