4. 6. 2015

Když na konci 19. a v první polovině 20. století vznikaly v prázdném prostoru mezi Černovicemi a Brnem Nové Černovice, bylo to logické využití prostor vhodných pro rozvoj města. V současnosti je na stole vznik nového „městečka“ v dosud nevyužité lokalitě Na Kaménkách.

Jsem rád, že v úterý 21. dubna proběhla veřejná prezentace tohoto projektu a že vyvolala velký zájem obyvatel Černovic. Je potěšitelné, že občané pochopili význam této velké investice pro kvalitu života v Černovicích a přišli aktivně diskutovat. Pevně věřím, že se o projekt po tomto projednávání začnou zajímat i ti zastupitelé, kteří už v březnu v podstatě bez připomínek dali projektu zelenou. Jako zásadní problém se ukázala být dopravní obslužnost celého území, jeho kapacita a občanská vybavenost. Jak jsem již psal minule, mým cílem není zastavit rozvoj této oblasti, ale přispět k tomu, aby toto nové sídliště vytvořilo z Černovic dobrou adresu a ne naopak.

Po tomto veřejném projednávání jsem byl osloven developerem, firmou IMOS Development, se žádostí o zorganizování schůzky s aktivními účastníky veřejné prezentace. Začátkem května tak proběhlo první setkání, na kterém se podařilo prodiskutovat nejdůležitější body, a developer naznačil připravenost řešit některé problémy. I když jsou moje osobní představy o budoucí podobě (především, co se týká celkové kapacity) stále jiné, cením si ochoty developera otevřeně jednat i se zástupci obyvatel. Aby mohla mít další jednání také skutečný dopad na rozhodování, rozhodli jsme se do příštího setkání zapojit i vedení městské části.

Jednání jsme se snažili vést maximálně transparentně, a proto můžete na mém webu najít jeho zápis. Stejně tak tam najdete i zápis z veřejného prezentace, který bohužel radnice jako svolavatel nevytvořila.

Ladislav Kotík, zastupitel TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme