12. 11. 2015

TOP 09 záměrně nepodpořila hlasování o plošné podpoře zaměstnanců příspěvkových organizací v rámci Jihomoravského kraje. Podle předsedy klubu zastupitelů TOP 09 Jana Vituly se totiž jedná o účelové nakupování hlasů před volbami.

Rádi bychom zaměstnance příspěvkových organizací kraje podpořili, ale způsob, jakým to dělá kraj, se nám nelíbí,“ uvedl Jan Vitula, předseda klubu zastupitelů TOP 09. „Jedná se o jednoznačný nákup hlasů voličů před krajskými volbami, který navíc není příliš efektivní. Například v městské části Brno-sever se před komunálními volbami sociální demokraté snažili kupovat voliče za pivo a párek, pokud do urny vhodí předem vyplněný lístek. Kraj rozdává 18 miliónu,“ dodává s úsměvem Vitula.

Krajské zastupitelstvo dnes odhlasovalo podporu tisíc korun všem zaměstnancům příspěvkových organizacích kraje. Ty jim budou vyplaceny v rámci listopadové výplaty. To je pro TOP 09 nepřijatelné. Chápe, že zaměstnanci si zaslouží odměny, ty ale není možné rozdělovat plošně bez ohledu na zásluhy daných lidí. „Pokud kraj peníze má, měl je rozdělit mezi jednotlivé organizace a jejich následné využití měl nechat na ředitelích institucí. Ti by měli být kompetentní o odměnách rozhodovat,“ uzavřel Vitula.

Klára Pěknicová, krajská manažerka TOP 09

Brno, 12.11.2015

Štítky
Osobnosti: Jan Vitula
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme