21. 3. 2017

Jak by Česká republika mohla vypadat v roce 2030? O tom diskutovali čelní představitelé TOP 09 s veřejností v pondělí 20. března v Brně. Mezi řečníky, kteří představili jendotlivé kapitoly Vize, byli Miroslav Kalousek, Markéta Pekarová Adamová, Martin Plíšek či Leoš Heger. Akci moderoval profesor Vlastimil Válek (TOP 09).

Podle TOP 09 bychom mohli v blízké budoucnosti volit přes internet, studenti středních škol by běžně mohli studovat v zahraničí, cesta z Prahy do Brna by mohla trvat jen hodinu. Tyto a další plány, které jsou součástí Vize 2030 představí TOP 09 postupně ve všech krajích. „Každý politický subjekt, který usiluje o prosperující a odolnou společnost musí vidět dál než za jedno volební období. Cílem seriózního politika měla být snaha maximálně pomoci při dlouhodobém budování prosperující společnost. Jsem rád, že TOP 09 je první strana, která takto uvažuje a předkládá k diskuzi široké veřejnosti takovou komplexní představu,“ sdělil Vlastimil Válek. „Vize 2030 počítá s chytrým a moderním vedením státu. To je něco, o co se snažíme i v rámci Jihomoravského kraje pod konceptem smart region. Příkladem takového chytrého řešení v může být právě výzkum a vývoj týkající se hyperloopu, o čemž intenzivně jednáme již od minulého roku,“ doplnil Jan Vitula (TOP 09), náměstek hejtmana JMK.

Zájem o debatu ze strany veřejnosti byl velký – zúčastnilo se cca 200 lidí, kteří přijeli do Brna z celého kraje. V prostorách Impact Hubu Brno zazněly podněty k samotné Vizi, ale i k tomu, co by nemělo chybět ve volebním programu TOP 09. Diskutovalo se o změně školství, bezpečností situaci, zdravotnictví, ale i o šetrném zacházení s životním prostředí. Vize 2030 ale není jen komplexní základ pro volební program, je to daleko více. Je to živý materiál, který popisuje, jak by mohla vypadat budoucnost nás všech.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 21. března 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme