TOP 09 a Žít Brno je součástí nového vedení Jihomoravského kraje

Na dnešním ustavujícím zastupitelstvu byla schválena nová Rada Jihomoravského kraje ve složení ANO, ČSSD, TOP 09/Žít Brno a Starostové pro jižní Moravu.

16. 11. 2016

Lídr společné krajské kandidátky TOP 09 a Žít Brno Jan Vitula je novým náměstkem hejtmana. Odpovědnost ponese za oblast regionálního rozvoje v oblasti školství, vědy, výzkumu, inovací a smart region. „Jsem velmi rád, že se mi podařilo získat právě tuto oblast. Věda a výzkum je mi blízká a pro budoucí rozvoj regionu je to klíčová oblast. Na jižní Moravu přivedeme nové technologické inovace a zahraniční investory tak, jak jsme slibovali v našich projektech konceptu Kraje 2.0,“ říká Jan Vitula (TOP 09).

Dohled nad oblastí kultury a sportu bude mít Michal Doležel, který předsedá Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost a Komisi pro kulturu a památkovou péči. „V kampani jsem se soustředil právě na tato témata, která jsou mi dlouhodobě blízká. Ty samé projekty budu chtít prosazovat i na kraji - historická sportovní infrastruktura a systémové rozdělování dotací na podporu sportu mládeže i seniorů,“ vysvětluje Michal Doležel (Žít Brno).

Za TOP 09 s Žít Brno usedli do zastupitelských lavic ještě Hana Potměšilová, starostka města Hustopeče a Petr Kunc, místostarosta MČ Brno-Židenice.

Andrea Smolková, krajská manažerka

V Brně 16. listopadu 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme