19. 11. 2012

„Na tiskové konferenci dne 12.11.2012 jsem sdělil, že mám pochybnosti o transparentnosti a zákonnosti výběrového řízení na dodavatele veřejné zakázky Kompletní výměnu výtahů v bytových domech Kounicova 69,71,73,87 – Brno-Žabovřesky a současně jsem podal podnět ÚOHS k prošetření celého výběrového řízení“, uvedl Jindřich Zuziak, zastupitel MČ Brno-Žabovřesky za TOP 09. Současně byl text tiskové zprávy zveřejněn i na webu www.top09.cz, jak je zcela obvyklé.

„Dne 16.11.2012 jsem převzal sdělení advokátky společnosti KONE, a.s., ve kterém konstatuje, že výslovný poukaz na společnost KONE, a.s. ve zmíněné tiskové zprávě považuje za vážný a neoprávněný zásah do dobré pověsti společnosti KONE a vyzývá mne k odstranění údajně neopodstatněných tvrzení o společnosti KONE z internetových stránek www.top09.cz,“ sdělil dále Zuziak.

Jediná tvrzení o společnosti KONE, a.s., v advokátkou napadané tiskové zprávě, byla ta, která téměř doslovně popsala obsah usnesení Rady MČ Brno-Žabovřesky, tedy nezpochybnitelná konstatování, že veřejné zakázky na výměnu výtahů byly přiděleny společnosti KONE, a.s. Celá tisková zpráva pak jednoznačně vyjadřovala pochybnosti o transparentnosti a zákonnosti postupu žabovřeské radnice v těchto veřejných zakázkách, nikoliv společnosti KONE, a.s.

„Výzvu právní zástupkyně společnosti KONE. a.s. proto považuji za neopodstatněnou, a tedy i nepřiměřenou, pominu-li i skutečnost, že společnost, která se účastní veřejného výběrového řízení vyhlášeného obcí, musí počítat i s  reakcí jednotlivých zastupitelů obce a případnou medializací, mají-li tito pochybnosti o hospodárném vynakládání veřejných prostředků.,“ dodal Zuziak.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme