Jižní Morava má svůj TOP tým. Vede ho nejmladší místostarosta v Česku.

30. 8. 2016

Zakládající jedenáctka ve věku od sedmnácti do dvaatřiceti let řešila na prvním setkání především formální a administrativní záležitosti. Měli ale i první možnost projevit své názory při formování stanov a programu nového TOP týmu.
Jeho hlavním cílem je podpora liberálně-konzervativní politiky. „V nejbližší době se chceme soustředit především na podzimní krajské volby, pomoci s kampaní a obsazování volebních okrskových komisí,“ uvedl novopečený předseda Marek Sovka.

Kromě něj zvolili členové TOP týmu i místopředsedkyni. Podporu vyjádřili Kristýně Ryšavé z Brna-střed. Druhý místopředseda Petr Stria z Letovic byl navržen členy krajského výboru strany.

Předsednictvo TOP týmu chce svým členům umožnit stáže v kancelářích mateřské strany jak v krajských, tak celostátních. Plánuje rovněž spolupráce a setkání s politiky. K prvnímu došlo hned na ustavující schůzi. Účastnil se jí lídr společné jihomoravské kandidátky TOP 09 a Žít Brno Jan Vitula.

Jihomoravský Top tým je první ryze moravskou organizaci tohoto druhu. Podobná sdružení už dříve vznikla v Praze, Plzni, Jihlavě a Pardubicích.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

30. srpna 2016 v Brně

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme