Lobík: Do plánování rozvoje zapojujeme veřejnost

9. 3. 2016

Krumlov sobě. Málokdo si pod tímto názvem představí proces přijímání Strategického plánu rozvoje města. Přesto právě tento název nejlépe vystihuje metodu, jakou se v Krumlově vydali.

            „V Krumlově postupujeme dle současných moderních trendů při pořizování tak zásadního dokumentu, jako je Strategický plán. Osobně je mi velmi sympatický systém zapojení běžných občanů do procesu jeho vzniku,“ přibližuje metodu tzv. participativního plánování radní města Martin Lobík (TOP 09).

            Strategický plán tak nezpracovává externí firma, jako je tomu jinde, do procesu jeho tvorby se mohou zapojit přímo občané, podnikatelé, jednoduše kdokoli, kdo má o rozvoj svého města zájem. Strategický plán totiž předjímá budoucí rozvoj území v horizontu zhruba osmi let. A zahrnuje řadu oblastí života města, od dopravy a parkování, přes zeleň či protipovodňová opatření, až třeba po sportovní a kulturní vyžití.

            „Je proto důležité, aby se veřejnost mohla k rozvoji města vyjádřit. Udělat to může prostřednictvím několika moderovaných setkání či přes webovou aplikaci,“ popsal možnosti zapojení občanů Martin Lobík.

Martin Volný

Štítky
Osobnosti: Martin Lobík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme