Krajští „chalupáři“

17. 3. 2017

Lipenská „chaloupka“ jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly a jeho náměstka vyvolala pořádný rozruch. Nemám určitě nic proti tomu, když hejtman myslí na politický důchod a plánuje, jak si ho užije v pohodlí rychle se rozvíjející lipenské destinace. A že je jeho lipenská „chaloupka“ přijde na 6 miliónů? Vůbec nepochybuji, že nám to tak protřelý politik, který dokázal politicky přežít i vyzrazenou schůzku v Lánech, kde „spiklenci“ vedení někdejším jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem plánovali spolu s prezidentem Milošem Zemanem politický důchod pro předsedu vlastní strany. Nakonec to byl ale Michal Hašek, kdo se dočkal díky vůli občanů politického důchodu. Věřím ale, že i on má už svou „chaloupku“ pro spokojený politický důchod.

Spíš než poněkud úsměvně realizovaná osobní investice Jiřího Zimoly a jeho náměstka mě ale jako krajského opozičního zastupitele zajímá, jak vedení kraje nakládá s veřejnými prostředky Jihočechů. Stále ještě neznáme odpovědi na řadu klíčových otázek, vyberu jen ty nejožehavější: Kam konkrétně se poděly tučné příspěvky ČEZu, které měly směřovat do krajského sportu v řádech stovek milionů korun? Proč po megalomanském „předvolebním“ taháku s honosným názvem Olympijský park Rio-Lipno zbylo za 60 milionů korun tak akorát molo v marině a odlesněná lokalita pro developery? Nebo jak se vlastně přidělují krajské zakázky, třeba ta, která se týká „černé díry“ na krajské peníze s názvem Modernizace Letiště České Budějovice za pouhých 400 milionů korun, kterou nyní navíc prošetřuje policie?

Ale tak mě napadá, možná mě osobně a spíš ze zvědavosti, kdo je oním čtvrtým „mušketýrem“, nebo snad lépe pověstným „chalupářem“. Hádal bych, že někdo s podobnými zájmy, jako má hejtman, jeho náměstek či ekonomický ředitel českobudějovické nemocnice spravované právě krajem. Přejme všem čtyřem chalupářům z Jihočeského kraje, aby i oni měli v chalupě „orchestrion“, a koaličním partnerům Zimolovy ČSSD dobré zažívání na strávení nejen této kauzy, ale i těch dalších, které nám jistě pan hejtman opět vysvětlí se svým pověstným širokým úsměvem.

 

Josef Knot

Krajský zastupitel

http://www.jcted.cz/chalupari/

Štítky
Osobnosti: Josef Knot
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme