Knot: Ušetřili jsme a plánujeme investice

5. 2. 2016

V loňském roce skončil rozpočet města Písku přebytkem ve výši 64 milionů korun. Příjmy činily téměř 742 milióny Kč a výdaje 678 miliónů Kč.

„Za rozpočtový přebytek vděčíme na straně příjmové vyšším daňovým příjmům, získaným dotačním prostředkům a příjmům z pronájmu a prodeje majetku, na straně výdajové naplňování dlouhodobé strategie vedení města, která má za cíl nashromáždit prostředky pro budoucí investice, i zodpovědnému přístupu správců jednotlivých kapitol k městskému rozpočtu,“ vysvětluje místostarosta města Josef Knot (TOP 09).

Na zůstatkovém účtu má Písek 480 miliónů Kč. „Tyto prostředky chceme použít na financování tří velkých investičních akcí. Jedná se o výstavbu nové úpravny vody v místě stávajícího vodojemu na Hradišti za cca 150 milionů korun, plánujeme ji zahájit na přelomu roku 2016 a 2017. Další významnou akcí je rekonstrukce Alšovy školy na městskou knihovnu a komunitní centrum za 160 milionů korun bez DPH. V neposlední řadě budou finance využity na výstavbu nového plaveckého bazénu pod lesnickou školou, který bude stát 200 milionů korun bez DPH. Se zahájením stavby počítáme v polovině roku 2017,“ dodává Josef Knot.

 

Jiří Kuchař

předseda regionálního výboru Písecko

Štítky
Osobnosti: Josef Knot
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme