Trantina: Rekonstrukce českobudějovického nádraží už má alespoň časový plán

17. 10. 2016

Nedůstojná brána do jihočeské metropole – tak obyvatelé města hodnotí chátrající objekt českobudějovického nádraží. Nový vlastník, Správa železniční a dopravní cesty (SŽDC), už ale udělala první kroky k plánované rekonstrukci.

Otázku rekonstrukce nádraží jsme řešili na komisi pro architekturu a územní rozvoj rady města. SŽDC si nechala vypracovat stavebně technický a historický průzkum budovy. V příštím roce připraví projektovou dokumentaci a vybere zhotovitele. Se samotným začátkem stavebních prací se počítá na rok 2018,“ přiblížil plány SŽDC člen komise Tomáš Trantina (TOP 09).

Samotnou rekonstrukcí nádražní budovy by to ale nemělo skončit. „Neuspokojivý je i stav širšího okolí nádraží před jeho vstupem. Počínaje okolními budovami v čele s hotelem Grand či kultivací komunikačního pásu ulice Nádražní včetně chodníků… Důležitou otázkou je i bezpečnost a každodenní úklid této důležité a frekventované části města,“ nastiňuje další kroky Tomáš Trantina a dodává: „Nádraží i jeho okolí je vstupní branou do krajského města pro nemálo turistů, přičemž první dojem z pravidla tvoří podstatnou část celkového zážitku.“

Martin Volný

Štítky
Osobnosti: Tomáš Trantina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme