Trambová: Oblíbená plovárna dostane sociální zařízení i terasu

1. 2. 2016

Rekonstrukce plovárny u sv. Václava bude pokračovat II. etapou. Rada města Písek schválila zadání veřejné zakázky.

„I. etapa rekonstrukce plovárny se uskutečnila v roce 2015. Zahrnovala přestavbu brouzdaliště a jeho okolí, součástí stavby bylo také vytvoření nového zdroje vody, vodovodní a kanalizační rozvody inženýrských sítí a zprovoznění nové bazénové technologie. Ještě před sezónou dojde ve II. etapě na výměnu poškozených povrchových a izolačních vrstev terasy, výměnu zábradlí a vestavbu sociálního zařízení,“ přiblížila rekonstrukci oblíbené městské říční plovárny radní Petra Trambová (TOP 09).

Rekonstrukce bude pokračovat i po sezóně. „V další části II. etapy čeká plovárnu demolice stávající betonové konstrukce bazénu a vybudování nového dětského nerezového koupaliště. Bazén bude navíc doplněn o bezpečnou vodní atrakci pro děti a nově bude řešen přístup z pláže, brodítko a sprchy. Projekt počítá i s rozšířením plochy pro ležení a s novou skluzavkou do bazénu. Na řece přibude pontonové molo,“ doplnila některé z dalších plánů radní.

Práce začnou už brzy. „Zahájení stavebních prací první části II. etapy předpokládáme v dubnu letošního roku, dokončení v květnu. Plovárna tak bude připravena na sezónu. Předpokládané finanční náklady činí 2 800 000 korun bez DPH. Hlavním hodnotícím kritériem bude cena,“ dodává místostarosta města Josef Knot (TOP 09).

Jiří Kuchař
předseda regionálního výboru Písek

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme