Skotnica: Podmínky soutěží musí být rovné

17. 6. 2016

Z Českých Budějovic vlakem do Prahy o 19 minut rychleji. Dobrá zpráva pro cestující. Kontroverze ale budí přiklepnutí posílených spojů Českým drahám bez soutěže. Soukromí dopravci bijí na poplach.

Jako zásadní problém to ale místopředseda regionálního výboru TOP 09 Jindřichův Hradec Vladimír Skotnica nevnímá: „Přivézt na tento úsek moderní jednotky nelze za půl roku. Proto byly vybrány České dráhy, které jediné mají volné kapacity. Pokud by bylo výběrové řízení letos vyhlášeno, pak k nasazení jednotek a rozšíření kapacity spojů by mohlo dojít tak za tři roky, dříve rozhodně ne. Když se soukromníkovi na hlavním tahu rozbila souprava, museli si stejně od ČD soupravu půjčit.  A tito by za půl roku sotva nové a moderní soupravy sehnali.“

Jiná situace nastane ale za tři roky, až doběhne současná smlouva na dopravní obslužnost. „Jsem pro rovnou soutěž, a ne pro zakázku předem připravenou pro jednoho uchazeče, jako tomu bylo u šumavských lokálek,“ upozorňuje na nešvary kolem krajem vypisovaných soutěží Vladimír Skotnica.

Martin Volný

Štítky
Osobnosti: Vladimír Skotnica
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme