Šalda: Budějovice jsou bezpečné a něco se tu děje. To oslovuje turisty!

3. 3. 2016

V Českých Budějovicích si firmy podnikající v cestovním ruchu mohou mnout ruce. Např. expozici pivovaru Budějovický Budvar ve srovnání s minulým rokem navštívilo o 10% více turistů. Celkem se na prohlídku vydalo více než 51 tisíc lidí. Pokud bychom srovnali údaje za pět let, je nárůst dokonce 44 %.

„Trend rostoucí návštěvnosti města potvrzují i ubytovatelé. Hotelům v centru města rostl počet hostů v uplynulém roce o deset a více procent,“ potvrzuje pozitivní údaje Petr Šalda, člen komise pro cestovní ruch za TOP 09.

Zatímco 90. léta patřila především turistům ze západní Evropy, nové tisíciletí znamenalo nárůst příjezdů z východoasijských zemí, především z Číny. Situace se ale mění. „Zajímavý je také pohled na zdrojové trhy. Zatímco v předchozích letech rostly především příjezdy z Asie, minulý a letošní rok přinesl renesanci příjezdů ze západoevropských zemí,“ uvedl Petr Šalda.

Česká republika a konkrétně České Budějovice jsou pro turisty zajímavou destinací hned z několika důvodů. „Pomáhá nám dobrá bezpečnostní situace našeho regionu v porovnání s dalšími turistickými destinacemi a také delší hospodářské oživení západní Evropy, stejně tak jako rostoucí počet významných akcí, pořádaných v našem městě i celém kraji. Jmenujme určitě stále větší půlmaraton v červnu, červencový Eurogym, krumlovský hudební festival a srpnové olympijské léto na Lipně. To vše dále příznivě ovlivní příjezdy do Českých Budějovic,“ vypočítává důvody Petr Šalda.

Petra Šebestíková

krajská manažerka

Štítky
Osobnosti: Petr Šalda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme