Lobík: Na křižovatku si vzpomněli až před volbami

29. 6. 2016

Počátkem srpna mají směrem na Lipno začít proudit davy turistů lačných na vlastní oči spatřit Olympijský park Rio, počátkem října nás čekají volby do krajských zastupitelstev. Jak to spolu souvisí? V Krumlově odpověď znají.

„Už dlouhá léta voláme po zkapacitnění křižovatky u Porákova mostu, vedení Jihočeského kraje se však rozhoupalo až nyní. Konec konců kdo by stál o nekonečné kolony naštvaných řidičů, kteří hodiny tvrdnou v zácpě kvůli akci Olympijský park sponzorované Jihočeským krajem, zvláště když za dveřmi máme krajské volby,“ nabízí možnou souvislost českokrumlovský radní za TOP 09 Martin Lobík.

Ať už jsou motivace investora stavby, Jihočeského kraje, jakékoli, rekonstrukci křižovatky vítají. „Nová, ve špičkách dynamicky řízená světelná křižovatka by měla odbavit až o 30 % více vozidel. Z předpokládaného vývoje hustoty dopravy v Českém Krumlově vyplývá, že by tak na příštích cca 5 let mělo toto opatření postačit,“ komentuje radní. Jedním dechem však dodává: „To ale neznamená, že by se nemělo přikročit k dalším opatřením, které budou řešit situaci v následujících letech.“

Nabízí se dvě varianty řešení: tunel, nebo obchvat. Má to ale háček. „Oba břehy Vltavy jde plnohodnotně z hlediska dopravy překročit jen na jednom místě a tím je Porákův most a to je z urbanistického a bezpečnostního hlediska špatně,“ upozorňuje Martin Lobík.

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme