Lobík: Chcete lepší městskou dopravu? Pošlete nám připomínky

2. 8. 2016

Hlas lidu nechávají promluvit v Krumlově. „Od začátku prázdnin jezdí městská hromadná doprava podle nového systému. Veřejnost k ní má ale připomínky. Rozhodli jsme se proto nový systém brát za jakousi nulovou variantu a na základě podnětů od občanů jej revidovat,“ uvádí radní Martin Lobík (TOP 09) a dodává: „Vždy je to ale otázka peněz.“

Vedení města se snaží vyjít cestujícím vstříc. „Je celosvětovým trendem omezovat individuální dopravu a nahrazovat ji veřejnou, k tomu je ale třeba veřejnost motivovat,“ vysvětluje radní.

A na co si lidé nejvíce stěžují? „Problém nám dělají přestupy, cestující musí platit dvakrát. Zavedeme proto časovou přestupní jízdenku. Další podněty směřují k odlišení městské dopravy od meziměstské či zasíťování sídliště Plešivec,“ vypočítává nejčastější připomínky radní.

Původně městskou hromadnou dopravu pro Český Krumlov zajišťoval Jihočeský kraj. „Jsme malé město a musíme nakládat s veřejnými prostředky maximálně šetrně. Kraji jsme platili 4,5 miliónu korun, dnes se vejdeme pod tři milióny,“ uvedl Martin Lobík.

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme