Trantina: Přestali si strážníci s řidiči hrát?

24. 1. 2017

V adventním čase si návštěvníci centra museli zvyknout na dvě neobyčejné věci. První byla až neuvěřitelná koncentrace městských strážníků na náměstí, doslova lovících každého, kdo nezaparkoval na vnitřním obvodu, a druhou byly betonové zátarasy v diagonálních vstupech do trhu. Obojí bylo prý pro naše dobro… Trh dávno zmizel, zátarasy naštěstí také a s novým rokem se snad i zvýšená ostraha strážníků zmírnila na pouhý dohled.

Nic proti pořádku, ale i pořádek je potřeba vynucovat prostředky, které jsou důstojné a které člověka neponižují. Alespoň jako nakročení dobrým směrem proto vítám snahu města konečně osadit náměstí přehlednými tabulemi, které jednoduše návštěvníkovi vysvětlí, kde smí parkovat. Činnost městské policie má být v první řadě preventivní a nápomocná, až po té represivní. Snad tedy i toto opatření přispěje ke zklidnění situace v centru a adventní strážnické šílenství se nebude napřesrok opakovat.

Tomáš Trantina (TOP 09)

člen komise pro architekturu a územní rozvoj města Č. Budějovice