Úřady práce zvládají vyplácení dávek a podpor bez větších potíží

3. 1. 2012

Co říká Zdeněk Škromach (ČSSD):

MPSV a Úřady práce nezvládají nová opatření ministra Drábka

"Píší mi lidé z úřadů práce, že mají od vedoucích informace, že ten nový „skvostný“ program, který ministerstvo nakoupilo za drahé peníze od údajně firem blízkých spolupracovníkům pana ministra, nefunguje! A nebude to asi jediná věc. Ale tady se hraje o osudy lidí, pane ministře!"

"Ministr Drábek by měl okamžitě informovat o situaci na Úřadech práce ČR, kde jím dosazení vedoucí pracovníci nezvládají náběh spousty nových opatření, které si ministr Drábek prosadil v tzv. „reformních zákonech."

Zdroj: www.cssd.cz, 2. 1. 2012, Článek: Pane ministře Drábku, konejte nebo odstupte! Autor: Zdeněk Škromach

A jak to je ve skutečnosti:

Úřady práce se během prvního dne kdy vyplácely všechny dávky a podpory nezhroutily

Český rozhlas: "Obavy kritiků, že nestihnou všechny žadatele obsloužit se tak nepotvrdily. Jen v Ostravě se během dne vyskytly problémy s počítači a nedostatkem tiskopisů."

"Nejčastěji si lidé chodili pro nový příspěvek na mobilitu. Náměstek generálního ředitele centrálního Úřadu práce Martin Žárský věří, že jeho podřízení zvládnou všem vyhovět i v případě zvýšeného zájmu v dalších dnech: 'Lhal bych, kdybych řekl, že nám žádné obavy, ale jsme na to připraveni. My v systému vnitřního řízení řešíme všechny scénáře. Víme, jakým způsobem na to jít, abychom neporušovali pracovněprávní předpisy.'“

Zdroj:www.rozhlas.cz, 3. 1. 2012

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme