MUDr. Gabriela Pecková

poslankyně Parlamentu ČR za Hl. m. Praha (TOP 09)

Gabriela Pecková se narodila 19. 1. 1957 v Praze v konzervativní, katolické, intelektuální rodině. Rodiče byli dehonestováni režimem pro své antikomunistické postoje a tak její otec mohl na jen velmi krátkou dobu zasednout s Dr. Motejlem v letech 1968 - 1969 u Nejvyššího soudu. Po 5 letech ZŠ přestoupila na matematickofyzikální experiment na ZŠ Lyčkovo náměstí, který pokračoval na Gymnaziu Sladkovského v Praze 3.

Po maturitě přes četné mimoškolní aktivity v oboru nebyla Gabriela Pecková přijata z politických důvodů na lékařskou fakultu a tak nastoupila jako pomocná síla na chirurgické oddělení nemocnice Pod Petřínem a následující rok, již jako dělnický kádr, byla přijata ke studiu na Fakultě dětského lékařství UK v Praze Motole. Po absolutoriu nastoupila do vědecké přípravy do VÚCHRu, složila atestaci z vnitřního lékařství, poté z revmatologie a nastoupila na I. interní kliniku FNKV. Později nastoupila jako ordinář na ortopedickou kliniku téže nemocnice již na zkrácený úvazek a současně pracovala v ILFu jako asistent na katedře revmatologie.

V roce 1994 si otevřela soukromou ambulanci licencovanou pro obory vnitřní lékařství a revmatologie, kde pracuje dodnes. Aby lépe obstála v péči o pacienty s chronickou bolestí, absolvovala v rámci celoživotního vzdělávání 4 semestry na fakultě psychologie UK a po svém vstupu do politiky ještě politologickou přípravu.

Gabriela Pecková má dvě děti, syna (19) a dceru (25), oba studují. V roce 1996 se rozvedla a vrátila se ke svému celoživotnímu partnerovi ze školních let. Bydlí v rodinném domku, má 2 lovecké psy a víkendy tráví střídavě na chalupě v Jizerských horách. Jinak se věnuj hodně kultuře, hlavně výtvarnému umění, za kterým zpravidla jednou ročně také cestuje po Evropě.

Rozhovory a komentáře

Hlavní obrázek, ke článku Pecková: Nevyslovovat, aneb skotské rozhodování a Macbeth

Pecková: Nevyslovovat, aneb skotské rozhodování a Macbeth

Komentář poslankyně TOP 09 Gabriely Peckové

11.7.2014

"Samostatné Skotsko nebude v EU, totiž nemusí být. Nyní má nově objevená ložiska plynu i ropu a našlápnuto k prosperitě. Velká Británie zmenšená o Skotsko neunese oslabení vlivu a vystoupí. Jaká pak bude pozice malých států, ke kterým patříme i my," ptá se poslankyně TOP 09 Gabriela Pecková.

»»»
Hlavní obrázek, ke článku Polčák: Navrhujeme nejvyšší státní vyznamenání pro Natalii Gorbaněvskouplay-logo

Polčák: Navrhujeme nejvyšší státní vyznamenání pro Natalii Gorbaněvskou

7.5.2014

Nejvyšší státní vyznamenání České republiky by podle poslanců TOP 09 Stanislava Polčáka a Gabriely Peckové měla získat in memoriam Natalia Gorbaněvská. Moskevská rodačka byla v roce 1968 jednou z hrstky lidí, kteří měli odvahu veřejně demontrovat proti sovětské invazi do Československa.

»»»

Doporučit e-mailem