MUDr. Gabriela Pecková

poslankyně Parlamentu ČR za Hl. m. Praha (TOP 09)

Gabriela Pecková se narodila 19. 1. 1957 v Praze v konzervativní, katolické, intelektuální rodině. Rodiče byli dehonestováni režimem pro své antikomunistické postoje a tak její otec mohl na jen velmi krátkou dobu zasednout s Dr. Motejlem v letech 1968 - 1969 u Nejvyššího soudu. Po 5 letech ZŠ přestoupila na matematickofyzikální experiment na ZŠ Lyčkovo náměstí, který pokračoval na Gymnaziu Sladkovského v Praze 3.

Po maturitě přes četné mimoškolní aktivity v oboru nebyla Gabriela Pecková přijata z politických důvodů na lékařskou fakultu a tak nastoupila jako pomocná síla na chirurgické oddělení nemocnice Pod Petřínem a následující rok, již jako dělnický kádr, byla přijata ke studiu na Fakultě dětského lékařství UK v Praze Motole. Po absolutoriu nastoupila do vědecké přípravy do VÚCHRu, složila atestaci z vnitřního lékařství, poté z revmatologie a nastoupila na I. interní kliniku FNKV. Později nastoupila jako ordinář na ortopedickou kliniku téže nemocnice již na zkrácený úvazek a současně pracovala v ILFu jako asistent na katedře revmatologie.

V roce 1994 si otevřela soukromou ambulanci licencovanou pro obory vnitřní lékařství a revmatologie, kde pracuje dodnes. Aby lépe obstála v péči o pacienty s chronickou bolestí, absolvovala v rámci celoživotního vzdělávání 4 semestry na fakultě psychologie UK a po svém vstupu do politiky ještě politologickou přípravu.

Gabriela Pecková má dvě děti, syna (19) a dceru (25), oba studují. V roce 1996 se rozvedla a vrátila se ke svému celoživotnímu partnerovi ze školních let. Bydlí v rodinném domku, má 2 lovecké psy a víkendy tráví střídavě na chalupě v Jizerských horách. Jinak se věnuj hodně kultuře, hlavně výtvarnému umění, za kterým zpravidla jednou ročně také cestuje po Evropě.

Rozhovory a komentáře

Hlavní obrázek, ke článku Pecková: Úmluva zlepší ochranu dětí před zneužíváním

Pecková: Úmluva zlepší ochranu dětí před zneužíváním

4.8.2014

Česko se jako poslední unijní stát připojilo k mezinárodní úmluvě, která zajišťuje prevenci a ochranu dětí před sexuálním násilím.

»»»
Hlavní obrázek, ke článku TOP 09: Rusko vede na Ukrajině válku, v Radě Evropy nemá co pohledávatplay-logo

TOP 09: Rusko vede na Ukrajině válku, v Radě Evropy nemá co pohledávat

31.7.2014

TOP 09 se pokusí získat podporu pro to, aby se Rada Evropy zabývala vyloučením Ruska. „To, co se děje na Ukrajině, je válka. A mocnost, která vede v Evropě válku, nemá v Radě Evropy co pohledávat,“ prohlásil předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

»»»

Doporučit e-mailem