MUDr. Gabriela Pecková

poslankyně Parlamentu ČR za Hl. m. Praha (TOP 09)

Gabriela Pecková se narodila 19. 1. 1957 v Praze v konzervativní, katolické, intelektuální rodině. Rodiče byli dehonestováni režimem pro své antikomunistické postoje a tak její otec mohl na jen velmi krátkou dobu zasednout s Dr. Motejlem v letech 1968 - 1969 u Nejvyššího soudu. Po 5 letech ZŠ přestoupila na matematickofyzikální experiment na ZŠ Lyčkovo náměstí, který pokračoval na Gymnaziu Sladkovského v Praze 3.

Po maturitě přes četné mimoškolní aktivity v oboru nebyla Gabriela Pecková přijata z politických důvodů na lékařskou fakultu a tak nastoupila jako pomocná síla na chirurgické oddělení nemocnice Pod Petřínem a následující rok, již jako dělnický kádr, byla přijata ke studiu na Fakultě dětského lékařství UK v Praze Motole. Po absolutoriu nastoupila do vědecké přípravy do VÚCHRu, složila atestaci z vnitřního lékařství, poté z revmatologie a nastoupila na I. interní kliniku FNKV. Později nastoupila jako ordinář na ortopedickou kliniku téže nemocnice již na zkrácený úvazek a současně pracovala v ILFu jako asistent na katedře revmatologie.

V roce 1994 si otevřela soukromou ambulanci licencovanou pro obory vnitřní lékařství a revmatologie, kde pracuje dodnes. Aby lépe obstála v péči o pacienty s chronickou bolestí, absolvovala v rámci celoživotního vzdělávání 4 semestry na fakultě psychologie UK a po svém vstupu do politiky ještě politologickou přípravu.

Gabriela Pecková má dvě děti, syna (19) a dceru (25), oba studují. V roce 1996 se rozvedla a vrátila se ke svému celoživotnímu partnerovi ze školních let. Bydlí v rodinném domku, má 2 lovecké psy a víkendy tráví střídavě na chalupě v Jizerských horách. Jinak se věnuj hodně kultuře, hlavně výtvarnému umění, za kterým zpravidla jednou ročně také cestuje po Evropě.

Pecková: Komerční vystavování těl zemřelých je neetické

3. 3. 2017
Komerční využívání a vystavování těl zemřelých, zvláště pokud k tomu nedali za života souhlas, považuji za naprosto nevkusné a neetické a nemusím čekat, až to účinnost novely zákona o pohřebnictví 1. 7. 2017 zakáže.
Číst více

Pecková: Rodiny chceme podporovat daňovými úlevami

27. 2. 2017
U TOP 09 je rodina na prvním místě, Jako pravicová konzervativní strana ale hledáme jiné cesty prorodinné politiky než je otcovská dovolená. Daleko raději bychom šli cestou daňových úlev než dávek.
Číst více

Gabriela.Peckova@top09.cz