JUDr. Jana Kaslová

poslankyně Parlamentu ČR za Hl. m. Praha (TOP 09)

Jana Kaslová, roz. Radová se narodila 26. 8. 1981 v Plzni, kde má doposud rodinné zázemí. Je vdaná a má syna Jakuba.

Od roku 1993 studovala na plzeňském gymnáziu, v průběhu studia však odcestovala s rodiči na Taiwan, kde studovala po dobu dvou let na americké škole. Po úspěšném složení maturity v roce 2000 byla přijata na Právnickou fakultu ZČU v Plzni, kterou dokončila v listopadu 2005.

V průběhu vysokoškolského studia opakovaně cestovala v rámci Work and Travel do USA za letními brigádami a zúčastnila se též studijního programu Leonardo da Vinci, v rámci kterého vykonávala pracovní stáž v pařížské notářské kanceláři. Po dokončení studií na ZČU přijala práci v pražské německé advokátní kanceláři jako advokátní koncipient. Po dvou letech koncipientury přešla Jana Kaslová do české pobočky americké advokátní kanceláře Squire Sanders and Dempsey. V roce 2008 u České advokátní komory úspěšně složila advokátní zkoušky a působila v Praze jako samostatná advokátka. V současnosti má přerušené studium oboru Veřejná správa a regionální rozvoj na České zemědělské univerzitě v Praze.

Do vzniku strany TOP 09 se Jana Kaslová nikdy politicky neangažovala a nebyla členkou žádné politické strany ani politického hnutí.

Mezi její zájmy patří zpěv, hra na klavír, sběratelství historických kočárků a cestování. Velice si cení pevného a věrného přátelství a svého rodinného zázemí.

Rozhovory a komentáře

Hlavní obrázek, ke článku Kaslová: Žádost o vydání Parkanové je odlišná

Kaslová: Žádost o vydání Parkanové je odlišná

Rozhovor s poslankyní Janou Kaslovou

10.7.2012

"Pokud já mám k dispozici nějakou žádost, která je opřená o obviňování někoho z porušení právní povinnosti, která podle mého právnického vnímání ani neexistovala, tak já mám potom osobně problém, abych zvedla ruku, nebo podpořila vydání tohoto poslance," říká Jana Kaslová.

»»»
Hlavní obrázek, ke článku Kaslová: Vydání Parkanové jsem nepodpořila. Kalouskovi rozumím

Kaslová: Vydání Parkanové jsem nepodpořila. Kalouskovi rozumím

Rozhovor s poslankyní Janou Kaslovou

10.7.2012

Jana Kaslová zvedla ruku proti vydání Vlasty Parkanové ke stíhání. Co ji k tomu vedlo?

»»»

Doporučit e-mailem