Jana Spekhorstová

členka výkonného výboru TOP 09, předsedkyně Evropské unie žen (EUŽ)

Narodila se 24. dubna 1973 v Ostrově, od roku 1982 žije, s výjimkou 10letého pobytu v Německu a Švýcarsku, u Třebíče na Vysočině. Je vdaná, s manželem Frankem Spekhorstem (NL), má 2 děti: Evu Marii a Johannese.

Vystudovala s vyznamenáním konzervatoř v Brně, u prof. Vladislava Bláhy, obor klasická kytara. Ve studiu pokračovala na Vysoké škole hudební ve Freiburgu, v Německu, u Prof.Sonja Prunnbauer. I zde studovala hru na klasickou kytaru a zároveň pedagogiku. Studium ukončila s vyznamenáním a pokračovala ještě koncertní nástavbou.Během studia se aktivně účastnila mistrovských kurzů u A. Carlevaro, J. W. Duarte, R. Aussell, G. Crosskey, W. Würdinger a W. Lendle.

Od roku 1992 zároveň vyučovala na ZUŠ v Třebíči, Hudební škole ve Furtwangenu v Německu, později na Hudební škole a gymnáziu ve švýcarském  Engelbergu a Hudební škole v Sarnen (CH).

Koncertovala sólově i kytarovým kvartetem (CD nahrávka s Freiburger Gitarrenquartett) v Evropě a  Latinské Americe, v Mexiku.

V roce 2009 jako koordinátorka a později jako regionální předsedkyně zakládala TOP 09 na Třebíčsku. Byla rovněž členkou krajského předsednictva na Vysočině a od 2015 místopředsedkyní KO. V roce 2013 s kolegyněmi z TOP 09 založila první nezávislou pravicovou organizaci žen, Evropskou unii žen, která působí celostátně a je propojená s TOP 09 a je také členem EPP Women a EUW.

Jejími tématy jsou kultura, a to především kultura regionální a folklor a s ní spojený cestovní ruch.

Mluví německy a anglicky, pasivně rozumí holandsky, polsky a rusky. Je velká zastánkyně silné Evropy, a zajímá se proto i o záležitosti EU, kde sleduje především tématiku rodiny a postavení žen ve společnosti.

Kandidáti TOP 09 Třebíč založili fajfkařský spolek a vydali aršík známek

22. 9. 2010
Kandidáti TOP 09 Třebíč založili fajfkařský spolek a vydali aršík známek
Číst více

Bruslení s TOPkou v Třebíči

20. 9. 2010
Svoji schopnost „bruslit v týmu doprava“ ukázala i řada kandidátů TOP 09 pro říjnové komunální volby, v čele se svým lídrem – RNDr. Pavlem Svobodou, který celou akci moderoval.
Číst více

Kde můžete potkat...