Ing. Václav Kubata

poslanec Parlamentu ČR za Hl. m. Praha (BEZPP)

Narodil se 19. března 1962 v Mexiku.

Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor ekonomika a řízení průmyslu, kterou ukončil v roce 1984. Poté působil v polygrafickém průmyslu.

Od roku 1992 vykonával manažerské funkce v různých elektronických médiích: Regie Radio Music (obchodní zastoupení Evropa 2, Frekvence 1), Alfa Media s.r.o. (ředitel), Radio Alfa (generální ředitel). Ve společnosti Premedia (obchodní zastoupení TV Prima) vykonával funkci obchodního a marketingového ředitele.

Od roku 1998 působil v bankovnictví. V letech 1998 až 2000 v Citibank jako marketingový ředitel divize malého a středního podnikání. Od roku 2001 pak ve funkci marketingového ředitel České spořitelny, a.s. V této funkci byl součástí týmu, která transformovala tuto banku v moderní finanční ústav.

V roce 2009 v souvislosti s kandidaturou na poslance do PS ČR rezignoval na svoji funkci, od října 2009 pak zastával funkci generálního sekretáře T0P 09 a podílel se na jejím budování jako moderní politické strany.

V květnových volbách 2010 do Poslanecké sněmovny byl zvolen poslancem. V Poslanecké sněmovně PČR je místopředsedou volebního výboru a členem zahraničního výboru. Byl také zvolen vedoucím Stálé delegace do Parlamentního shromáždění Rady Evropy. Ve své poslanecké činnosti se zejména zaměřuje na mediální legislativu, mediální prostředí a zahraniční politiku. V rámci Meziparlamentní unie je členem několika meziparlamentních skupin ČR a předsedou dvou skupin - Spojené království Velké Británie a Severního Irska a Turecka.

Vedle profesní kariéry byl v letech 2002-2007 člen správní rady Nadace české spořitelny a v letech 2002-2006 člen správní rady Pražského jara. Dále je členem České marketingové společnosti.

Je ženatý a s manželkou Lenkou mají syna Tomáše (10) a dceru Michaelu (7). Nejvíce času věnuje rodině. Vedle toho hraje tenis a golf, který považuje za gentlemanský sport založený na fair play. Je slávistou po dědovi i otci a tuto tradici předává i synovi.

Rozhovory a komentáře

Hlavní obrázek, ke článku Kubata: Šlo o selhání jednotlivců

Kubata: Šlo o selhání jednotlivců

Rozhovor s poslancem Václavem Kubatou

18.6.2013

"Já se domnívám, že to selhání spočívalo, jak jsem říkal, v selhání jednotlivce," potvrzuje savůj názor na selhání ve VZP Václav Kubata.

»»»
Hlavní obrázek, ke článku Kubata: Co v exportu nefunguje

Kubata: Co v exportu nefunguje

Komentář poslance Václava Kubaty

15.5.2013

Nedostatek informací pro naše podniky ukazuje na slabá místa v oblasti podpory exportu, kritizuje současné vedení MPO Václav Kubata.

»»»

Doporučit e-mailem