Ing. Michal Kučera

předseda klubu poslanců, poslanec Parlamentu ČR za Ústecký kraj (TOP 09)

Michal Kučera se narodil v roce 1968, žije v Lounech.

Je absolventem gymnázia a Hornicko-geologické fakulty Vysoké školy báňské v Ostravě. Ve svém profesním životě se zabývá rozvojem obchodních aktivit strojírenských a elektrotechnických společností na tuzemských a zahraničních trzích (zejména ve střední a východní Evropě). Současně se podílí na celkovém rozvoji a oživení řízených společností, na zvýšení jejich konkurenceschopnosti a atraktivity. Na jejich schopnosti obstát v náročném tržním prostředí. Nyní řídí pobočku zahraniční elektrotechnické společnosti a její činnost na českém a slovenském trhu.

Po komunálních volbách byl Michal Kučera zvolen členem Rady města Loun a od února 2012, kdy je TOP 09 součástí lounské koalice (Unie pro sport a zdraví, Koalice pro Louny, ODS), je též předsedou finančního výboru Zastupitelstva města Loun.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval v Ústeckém kraji jako lídr TOP 09 a byl zvolen poslancem. Je členem poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové a působí ve výboru pro životní prostředí a hospodářském výboru.

Vyrůstal na knihách J. Foglara, E.T. Setona, J. Londona a foglarovský pohled na svět mu zůstal dodnes, i když už čte dávno jiné knihy. Od mládí má silný vztah k přírodě a tráví v ní spoustu volného času jako vysokohorský turista, vodák nebo tramp na zimních vandrech. Ve volném čase si rád zahraje fotbal, vyrazí si na horském kole, v zimě vyjede na lyže nebo běžky. Zajímá ho též historie hornictví (hlubinného dobývání) v ČR. Poslouchám klasický rock (Pink Floyd, Dire Straits...) a country (J.Cash, K.Kristofferson,W.Nelson...).

Až do vstupu do TOP 09 nebyl členem jiné politické strany. Je ženatý a má 2 děti.

Kučera: Ministr Babiš musí okamžitě odstoupit

11. 5. 2017
Ministr Andrej Babiš musí okamžitě odstoupit, pokud chce v naší republice zachovat aspoň zbytky demokracie. Co dneska předvádí ministr Andrej Babiš společně s prezidentem Milošem Zemanem bourá celý demokraticky princip, který tady byl budován od roku 1989. To je jedno z největších ohrožení demokracie.
Číst více

Michal Kučera ke zneužívání moci Andrejem Babišem vůči nezávislým institucím demokratické společnosti

10. 5. 2017
To, co prosazoval bývalý prezident Václav Havel, tedy boj za lidská práva a vyšší společenskou morálku a také to, čím si ČR zajistila respekt v demokratickém světě, nyní pošlapávají prezident Miloš Zeman a ministr Andrej Babiš,“ prohlásil ve Sněmovně předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Michal Kučera.
Číst více

Michal.Kucera@top09.cz
www.michalkucera.eu
facebook.com/Michal.Kucera.TOP09