Ing. Jaroslav Lobkowicz

poslanec Parlamentu ČR za Plzeňský kraj (TOP 09)

Narodil se 16. 8.1942 v Plzni jako druhý nejstarší z 5 dětí, maturoval v Plzni v roce 1959.

Z kádrových důvodů nemohl Jaroslav Lobkowicz studovat vysokou školu, vyučil se tedy televizním opravářem. Po dvou letech na vojně pracoval v Televizní službě v Plzni.

Od roku 1968 žil v Mnichově. Vystudoval elektrotechniku na Technische Universität v Mnichově, studium ukončil v roce 1972. Pracoval u firmy Siemens.

V restituci mu byl vrácen částečně zdevastovaný rodinný majetek zejména v Plzni-Křimicích, na kterém hospodaří. Zpočátku do Čech dojížděl, v roce 1993 se přestěhoval i s rodinou do České republiky. Podniká v zemědělství a potravinářském průmyslu.

Jaroslav Lobkowicz je ženatý a má tři syny. Nejstarší syn Vladimír má 2 děti a v roce 2012 přebral správu nad rodinným majetkem. Druhý syn Jaroslav vstoupil do řádu a v současné době žije v Paříži.Nejmladší Filip má dvě 2 děti a pracuje v bankovním sektoru ve Frankfurtu nad Mohanem.

V komunálních volbách v roce 1994 byl zvolen do Zastupitelstva města Plzně, byl členem Rady města Plzně a předsedou Komise pro partnerské vztahy Rady. Členem Zastupitelstva města Plzně byl i po komunálních volbách roku 1998. Ve volbách 1998 byl Jaroslav Lobkowicz zvolen poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Pracoval ve dvou výborech: zemědělském a pro evropskou integraci. Svůj mandát obhájil v roce 2002. V roce 2008 byl zvolen do krajského zastupitelstva Plzeňského kraje.

V květnových volbách 2010 do Poslanecké sněmovny byl zvolen poslancem. Jaroslav Lobkowicz je místopředsedou Výboru pro evropské záležitosti a členem Zemědělského výboru. Je předsedou Francouzské aliance v Plzni.

Hovoří německy, francouzsky a anglicky.

Rozhovory a komentáře

Hlavní obrázek, ke článku Lobkowicz: Politikem je nazýván ten, kdo politiku provádí

Lobkowicz: Politikem je nazýván ten, kdo politiku provádí

Blog poslance TOP 09 Jaroslava Lobkowicze

7.7.2014

Trvá-li někdo na tom, že není politik, veřejně přiznává, že pro společnost nepracuje, že  pro ni ani pracovat nechce.

»»»
Hlavní obrázek, ke článku Inventura v klubu TOP 09 aneb jak pracovali naši poslanci tři roky ve sněmovně

Inventura v klubu TOP 09 aneb jak pracovali naši poslanci tři roky ve sněmovně

11.9.2013

Přehled zákonů, které sami napsali a prosadili poslanci TOP 09:

»»»

Doporučit e-mailem

Od: *
Komu: *
Popis: *
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód: *

Poslanecká kancelář

TOP CENTRUM
BCB - 10. patro
Anglické nábřeží 2434/1
301 00 Plzeň

E-mail: jaroslav.lobkowicz@top09.cz, lobkowiczj@psp.cz

Úřední hodiny

Pondělí: 10.00-12.00 a 13.00-18.00 hod.

Schůzky s poslancem pouze po předchozí domluvě.

Osobní stránky: jaroslav-lobkowicz.cz

Facebook: facebook.com/jaroslav.lobkowicz