Mladá generace a konzervativní politika

29. 6. 2015

Poslední víkend června 2015 proběhla konference určená pro mladé topáky a další mladé podporovatele pod názvem Mladá generace a konzervativní politika. Tématy byla média, EU, společná zahraniční a bezpečnostní politika nebo například branding.

Poslední, již prázdninový víkend, si na 50 účastníků nenechalo na výlet, piknik nebo koupání, namísto toho ho strávili s námi na konferenci pro mladé zájemce o politiku a konzervativní hodnoty. A my jsme za to rádi!

Účastníci se rekrutovali z řad mladých topáků a podporovatelů, a hlavně lektorů v projektu Gymply, který probíhal v květnu a červnu, byla postavena základna účastníků. Co to byl projekt Gymply? To byla séria přednášek na středních školách (nejen gymplech) uspořádaných našimi lektory s pomocí námi dodaných materiálů na téma EU a Evropský parlament. Podařilo se nám díky ní oslovit přes 400 posluchačů.

Chtěli byste se do tohoto programu zapojit příště i vy? Studovali jste na střední škole, kde by o takovou přednášku měli zájem nebo takovou školu znáte? Chtěli byste se sami něco dozvědět o EU a EP a předat tyto zkušenosti a informace dál? - Opakování plánujeme i na příští rok, neváhejte nás kontaktovat na info@top-az.eu, dostane se Vám zpětné vazby a následně i přizvání do projektu. :)

Program konference byl bohatý, nabytý a vyčerpávající, jak můžete vidět v přiloženém programu. Čas si na nás udělal jak Karel Schwarzenberg, který celý program v páteční večer zahájil, tak i v sobotu Miroslav Kalousek, který s námi strávil více než dvě hodiny svého plného programu živou diskusí a odpovídáním na dotazy. Ale zároveň děkujeme i našim ostatním hostům, například europoslancům Luďku Niedermayerovi a Jiřímu Pospíšilovi, zahraničním hostům Werneru Böhlerovi z Konrad Adenauer Stiftung a Tomi Huhtanenovi z Wilfried Martens Centre for European Studies (bez podpory těchto dvou partnerů bychom konferenci nemohli uspořádat). Opomenout nesmíme ani Marka Ženíška a Helenu Langšádlovou, kteří provedli naše účastníky Poslaneckou směnovnou a další, kteří se postarali o profesionální náplň celého víkendu. Hlavně ovšem našim účastníkům, bez jejichž zájmu by nebylo co připravovat.

Těšíme se na další projekty, rozhodně se neobáváme, že by o ně ze strany mladých nebyl zájem. Děkujeme, nabíjíte nás energií!

zdroj: top-az.cz, 29. 6. 2015