Vývoj nám dává za pravdu. Vyzýváme vládu, ať zastaví projekt EET

24. 11. 2016

Vývoj kolem EET nám dává plně za pravdu. Vyzýváme vládu, aby urychleně zastavila aplikaci zákona o elektronické evidenci tržeb. Jinak všechny tři vládní strany ponesou plnou odpovědnost za chaos a ukončení podnikání tisíců malých živnostníků a prodejců.

Současný chaos, který vznikl kolem zavádění elektronické evidence tržeb, vytváří situaci, před kterou jsme opakovaně varovali. Při projednávání zákona i po jeho přijetí.

TOP 09 i poté předložila dvě novely zákona, které by tento problém řešily. Navrhla odložení EET na rok 2019 a také novelu zákona, která z působnosti EET vyjímá neplátce DPH, tedy podnikatele s ročním příjmem do 1 milionu korun. Tím jsme chtěli před pravděpodobným koncem podnikání uchránit alespoň všechny malé prodejce a živnostníky.

V Poslanecké sněmovně budeme už příští týden po ministru Babišovi požadovat zveřejnění pravdivých informací, které ukáží skutečný stav a problémy se zaváděním EET.

EET prosadila vládní koalice jako parametrický zákon. Vláda si tedy může jen na základě svého rozhodnutí začleňovat či vyčleňovat určitě skupiny podnikatelů do systému a určovat čas, kdy pro ně bude platit.

Vyzýváme ji znovu, aby celý projekt EET zastavila.

TOP 09

24. listopadu 2016

Štítky
Témata: Daňový systém
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme