TOP 09: Stále jsme v černých číslech

TOP 09 dnes předložila Sněmovně výsledky svého hospodaření za rok 2010

30. 3. 2011

Za největší úspěch strany považuji to, že se stále pohybujeme v černých číslech. Během žádné předvolební kampaně jsme se nezadlužili a snažili jsme se naopak co nejefektivněji využívat ty prostředky, které jsme skutečně měli. To je konečně princip, který TOP 09 prosazuje i pro celé hospodaření České republiky,“ okomentoval Výroční zprávu 2010 Jaroslav Poláček, volební manažer TOP 09.

Vyúčtování kampaně do Poslanecké sněmovny a rovněž i kampaně komunální a senátní zveřejnila TOP 09 už v průběhu roku na svých stránkách. A to včetně struktury jednotlivých výdajů, kterou TOP 09 podává ze všech parlamentních stran nejpodrobněji. Celková suma za tyto kampaně, včetně kontaktních kampaní vedených v jednotlivých krajích České republiky, byla v uplynulém roce 107 166 tis. Kč.

Hlavními příjmy TOP 09 v uplynulém roce byly státní dotace ve výši 120 500 tis. Kč a dary od fyzických i právnických osob. „Příjmů strany, včetně darů, příspěvků i dotací, zveřejňujeme od února průběžně na internetu. Snažíme se o skutečně transparentní hospodaření. O to, jít příkladem i ostatním stranám,“ vysvětlil Pavel Severa, generální sekretář TOP 09.

Celková hodnota poskytnutých darů byla 57 548 tis. Kč. Nejvýznamnějším dárcem se v roce 2010 stal Zdeněk Bakala, který stranu podpořil 7,5 milionu v kampani pro poslanecké volby a 0,5 milionu v kampani senátní.  Mezi právnickými osobami poskytla TOP 09 nejvyšší nepeněžitý dar Unie svobody – Demokratická unie, a to 3 112 tis. Kč. Dar byl využit v podzimní kampani v Praze.

Podpory všech dárců si velmi vážíme. Jejich příspěvky jsou pro chod strany nepostradatelné. Děkujeme.

TOP 09 byla v roce 2010 nejen příjemcem, ale také poskytovatelem darů. 10 milionů převedla na základě smlouvy s hnutím Starostové a nezávislí tomuto politickému partnerovi, který se aktivně, a přirozeně i finančně, podílel na předvolebních kampaních a se kterým TOP 09 nadále hodlá spolupracovat. Dary byly poskytnuty i na charitativní účely, např. obci Troubky a dalším subjektům.

Výrok auditora k účetní závěrce TOP 09 za rok 2010 byl bez výhrad.

Alžběta Plívová
mluvčí TOP 09
Štítky
Osobnosti: Pavel Severa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme