TOP 09 oslavila 5. výročí v Plzni, představila kandidáty do Senátu i zastupitelstva

16. 6. 2014

TOP 09 oslavila páté výročí svého založení na výjezdním zasedání výkonného výboru v Plzni. Ten rozhodl například o tom, koho vyšle TOP 09 do voleb do Senátu, ještě předtím ale navštívili zástupci TOP 09 Plzeňský kraj.

„Pět let TOP 09 vidím celkem úspěšně. Pevně jsme se etablovali na české politické scéně. Výsledky evropských voleb dokázaly, že jsme věrohodná proevropská strana. To ale neznamená, že bychom si mohli odpočinout na vavřínech. Rozhodující pro nás bude výsledek v komunálních volbách,“ říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

5 let s TOP 09

TOP 09 oslaví 5 let. Připomeňte si zásadní události strany od roku 2009 do dnešního dne v interaktivní časové ose nebo v naší kronice

V Plzni proto TOP 09 postaví silnou kandidátku, kterou vede dosavadní plzeňský zastupitel Ondřej Ženíšek.

Plzeň bude v roce 2015 evropské hlavní město kultury. Do voleb jdeme s tím, aby otevřeným, evropským a kulturním městem byla dlouhodobě,“ říká Ženíšek s tím, že před zastupitelstvem bude stát například rozhodování o novém územním plánu a o budoucím fungování plzeňské vodárny.

Mimořádná osobnost se bude za TOP 09 ucházet o křeslo v Senátu. Do voleb v obvodu Plzeň-město strana vysílá uznávaného politologa Ladislava Cabadu.

Mám velkou radost, že Plzeň vysílá do boje o senátní křeslo odborníka a politologa. Dáváme tím najevo, že TOP 09 chápe význam horní komory a chce, aby se na rozhodování podíleli ti, kteří české politice rozumí,“ říká předseda krajské organizace a místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek.

Před jednáním výkonného výboru měli jeho členové nabitý program v Plzeňském kraji.

Odborníci na vzdělání navštívili například základní školu v Touškově, kde debatovali o problematice speciálního vzdělávání, nebo Západočeskou univerzitu, kde se setkali s rektorkou. V Klatovech a Chudenicích se diskutovalo o čerpání evropských fondů a poslanci, kteří se věnují tématu veřejných investic, před jednáním výkonného výboru navštívili depo plzeňského dopravního podniku a Plzeňskou teplárenskou, a.s.

Program v kraji všichni zakončili na prezentaci projektu Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury.

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

16. 6. 2014

Přílohy
PDF CV Ondřej Ženíšek.pdf (282.5 kB) PDF CV Ladislav Cabada.pdf (277.1 kB)
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme