TOP 09 se připravuje na sněm. Zvolí tam nové vedení

TOP 09 se v těchto dnech zabývá přípravami celostátního sněmu. Ten strana chystá na víkend 7. a 8. prosince a bude volební. Zatímco poslední sněm TOP 09 svolala před dvěma lety do Hradce Králové, tentokrát se delegáti sejdou v Praze. Jednat budou po oba dny v prostorách Dorint Hotel Don Giovanni.

22. 11. 2013

TOP 09 na sněmu zvolí předsedu, prvního místopředsedu a kompletní předsednictvo i výkonný výbor strany. Kromě toho pozvaných 177 delegátů nově ustaví smírčí výbor a revizní komisi strany. Sněm také představí vizi TOP 09 pro volby do Evropského parlamentu 2014.

Každý kraj vysílá na volební sněm 5 delegátů, dalších celkem 107 delegátů pak jednotlivé kraje vyšlou podle velikosti každého regionu. Sněmu se zúčastní také nově zvolení poslanci i členové výkonného výboru.

Sněm bude mít také své hosty, mezi kterými bude například místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, předsedkyně Konfederace politických vězňů Naděžda Kavalírová, zástupce KDU-ČSL nebo představitelé zahraničních stran - předseda slovenské Kresťanskodemokratického hnutí (KDH) Ján Figel a šéf Slovenské demokratické a kresťanské únie - Demokratické strany Pavol Frešo. Jednání se zúčastní také předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík, který se stal nedávno šéfem nově zvolených poslanců klubu TOP 09.

Martina Týblová
tisková mluvčí TOP 09

V Praze 22. 11. 2013

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme