TOP 09 představí Vizi České republiky 2030

20. 10. 2016

Svět kolem nás se dramaticky mění a v příštích letech budeme čelit výzvám, které jsme dosud nepoznali.

Celková bezpečnost se zhoršuje a prudce narůstá vliv nových technologií na strukturu pracovního trhu. To mění požadavky na výchovu, vzdělávací systém a nebývale zvyšuje potřebu lidské odolnosti a flexibility. V bohatnoucí společnosti sílí očekávání dalšího růstu prosperity, ale též očekávání snadného a pohodového života, zázraků stále nákladnější medicíny, důstojné péče o seniory stále vyššího věku a bezproblémového sociálního zabezpečení vůbec.

Dnes je již dobře známo, že udržitelnost rozvoje je limitována energetickými zdroji a možnostmi ochrany přírody. Avšak již méně si lidé v postmoderní době uvědomují, že bezpečnost a prosperitu společnosti nepřinesou jen dobré materiální i zdravotně sociální zabezpečení a pohodové trávení volného času. Kvalitně udržitelný život a rozvoj nám může přinést jen profesionálně odváděná práce a odpovědné naplňování základních lidských povinností.

Dosavadní politiky pouze se zpožděním reagují na problémy, které se již staly aktuálními. TOP 09 tomu chce předejít a formulovat vizi fungující a soudržné společnosti pro rok 2030. Tento materiál má TOP 09 už v rozpracovaném stavu a pracuje na něm společně s nestranickými odborníky.

Výkonný výbor dnes uložil práce urychlit tak, aby tato vize mohla být prezentována veřejnosti na konci ledna příštího roku.

Volební program pro léta 2017 – 2021 pak bude první třetinou naplnění této vize.

TOP 09

Praha 20. října 2016

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme