TOP 09: Nekašlete na Evropu

Ve volbách do Evropského parlamentu bude přesně za 30 dní rozhodnuto. TOP 09 se bude poslední měsíc snažit přesvědčit voliče, že k Evropě mají co říct a že vykašlat se na ni by byla obrovská chyba.

24. 4. 2014

„Musíme si uvědomit, že za náš denní život, hospodářský i politický a za podmínky, ve kterých žijeme, víc a víc odpovídají evropské instituce a evropský parlament. To se snažíme lidem vysvětlovat,“ říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Právě tuto myšlenku vystihuje heslo, se kterým jdou kandidáti TOP 09 a Starostů do voleb: NEKAŠLETE NA EVROPU.

„Evropa jsme my a vše, co se v ní děje, nás ovlivňuje. Nezávisle na tom, jestli ji máme rádi nebo ne. Proto je zdravé fungování Evropy v našem zájmu,“ řekl lídr kandidátky Luděk Niedermayer.

Luděk Niedermayer: Volte prosperující Evropu

V kampani proto kandidáti chtějí mluvit o tom, jak a proč mohou a chtějí ovlivnit budoucí fungování Evropské unie. Že bude kampaň věcná a že se bude mluvit ke skutečně důležitým tématům, zaručuje už složení kandidátky. Kromě někdejšího viceguvernéra České národní banky a exministra spravedlnosti, kandidují i právní expert a poslanec, profesor – ekolog a také celoevropsky respektovaný bojovník za lidská práva.

Kompletní kandidátku najdete zde.

Podporuji koaliční kandidátku TOP 09 a Starostů, na které jsou osobnosti s jasně čitelnými názory na hospodářství, právo nebo zahraniční politiku. Takové lidi v Evropském parlamentu potřebujeme pro obhajobu našich národních zájmů a pro návrat České republiky do pozice věrohodného účastníka diskuse o budoucnosti Evropy,“ řekl Martin Půta, nový předseda hnutí Starostové.

Kandidáti TOP 09 a Starostů se také rozhodli v kampani vyvrátit mýty, které někteří protievropsky orientovaní čeští politici dlouho a důsledně šířili. I proto vznikla publikace „Názory na Evropu“, kde známí politici, politologové i ekonomové přináší své pohledy na Evropu a její fungování.

Program společné kandidátky se opírá o tradiční hodnoty kontinentu, ochranu spotřebitele na společném evropském trhu, společnou ochranu životního prostředí i rozvíjení spolupráce s dalšími zeměmi, ale důraz klade také na nový vývoj po překonané ekonomické krizi. Zároveň zachovává pravomoci a odpovědnost jednotlivých členských zemí například za sociální systém, daně a imigrační politiku. Program pro volby do EP.

Kampaň před evropskými volbami bude TOP 09 a Starosty stát zhruba 10 milionů korun, se kterými chtějí naložit co nejefektivněji: minimum billboardů, důraz na sociální sítě. „Pokud slýcháme, že eurovolby nepovažujeme za důležité vzhledem k nižším nákladům na kampaň, tak za TOP 09 mohu říci, že na ni dáváme tolik peněz, kolik nám jen odpovědné hospodaření umožní,“ zdůraznil šéf volebního štábu Leoš Heger.

TOP 09 i Starostové považují evropské volby za významné a tomu odpovídá nejen program, složení kandidátky, ale také rozsah kampaně. Kontaktní kampaň oficiálně odstartovala už zhruba před měsícem velkou diskusí předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga a předních kandidátů v Praze. Od té doby se kandidáti pravidelně setkávají s voliči také v regionech, kde představují jednotlivá témata a diskutují.

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

24. 4. 2014

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme