TOP 09 hospodařila loni bez dluhů

31. 3. 2015

TOP 09 jako rozpočtově odpovědná strana hospodaří bez dluhů. V loňském roce, kdy strana financovala tři volební kampaně, si TOP 09 nevzala úvěr a ztrátu 10 milionů korun pokryla rezervou z minulých let. Vyplývá to z výroční zprávy strany, kterou zveřejnila na svých webových stránkách.

TOP 09 je maximálně transparentní, proto zveřejňuje nejen finanční zprávy strany, ale také aktuálně přijaté dary včetně dárců. Na webu strany občané najdou také přístup na transparentní účet TOP 09, ze kterého strana hradí volební náklady. Aktuální schválená výroční finanční zpráva za rok 2014 je už dnes zájemcům k dispozici na webových stránkách

„Při hospodaření s dary i příspěvky se chováme už od založení TOP 09 velmi odpovědně, a proto se nám daří držet stranu bez dluhů,“ říká generální sekretář TOP 09 Pavel Severa.

Hlavním zdrojem byl pro TOP 09 v roce 2014 příspěvek ze státního rozpočtu, který znamenal příjem 49,8 milionů korun. S dary od firem a soukromých dárců pak strana posílila svůj rozpočet o dalších téměř 30 milionů korun. Členské příspěvky znamenaly příjem 4,9 milionů korun.

Největší položkou mezi náklady TOP 09 loni byly kampaně pro volby do Evropského parlamentu, komunální a senátní volby. Za tyto tři kampaně TOP 09 zaplatila dohromady přes 59 milionů korun. „Naše volební kampaně byly úsporné a efektivní, o čemž svědčí například výsledek strany v eurovolbách. Díky odpovědnému hospodaření jsme si v minulém roce nemuseli na volby půjčovat,“ dodal volební manažer Jaroslav Poláček.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 31. března 2015

Přílohy
PDF TOP 09 loni hospodařila bez dluhů.pdf (117.8 kB) PDF Výroční finanční zpráva TOP 09 za rok 2014.pdf (1.1 MB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme