TOP 09: Děkujeme voličům za důvěru a našim kandidátům za odvahu

18. 10. 2014

TOP 09 děkuje voličům za jejich hlasy a kandidátům za odvahu a za jejich úsilí, kterou projevili. Vedení strany bude nyní analyzovat volební výsledek nejen v senátních, ale i v komunálních volbách. Volby ukázaly, že TOP 09 je nyní ve velmi obtížné situaci, kdy musí přesvědčit voliče, že její ideová východiska jsou ku prospěchu jejich i České republiky.

„Sluší se poděkovat všem, kteří šli dneska k volbám. Účast ale poznamenala výsledek voleb. Naši kandidáti byli obdivuhodní, odvedli dobrou práci, chtěl bych jim také ze srdce poděkovat. Někde jim vítězství uniklo opravdu o chlup,“ řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Jsou časy, kdy se vyhrává a časy, kdy se prohrává. S tím se v demokracii musí počítat. Uděláme důkladnou analýzu toho, co vedlo k této porážce. Slibuji, že ihned po volbách se dáme do práce, abychom do příštích voleb šli v lepší formě,“ dodal Karel Schwarzenberg.

 „Dovolte, abych poděkoval čtyřem osobnostem, které se probojovali do druhého kola, za jejich úsilí. Udělali vše, co mohli, ale výsledek ukazuje na to, že se nám nepodařilo přesvědčit naše voliče, aby přišli k volbám,“ řekl první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Je to neúspěch, o jehož příčinách musíme přemýšlet. Chce to odstup, abychom mohli udělat reflexi a analyzovat chyby, kterých jsme se dopustili. Neúspěch je však něco, co když vás nezabije, tak vás to posílí,“ dodal Miroslav Kalousek.

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

18. 10. 2014

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme